Scandalul beculețelor de Crăciun! Primarul Ciprian Ciucu a anunțat că renunță la ele. Dominic Fritz va lumina Timișoara

Ultima actualizare:

    Bucureștenii nu vor mai avea parte de lumințe de Crăciun anul acesta
Bucureștenii nu vor mai avea parte de lumințe de Crăciun anul acesta

În prag de decembrie, a răbufnit un nou scadal. De data aceasta, legat de beculețele de Crăciun! Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat luni seară că renunță la ele, din cauza costurilor prea mari. ”Anul acesta ne decorăm casele și sufletele!”, a spus nou edil. În schimb, Dominic Fritz va lumina Timișoara de dragul copiilor.

În seara de Sfântul Andrei sau pe 1 Decembrie, era tradiție ca primarul Capitalei să apese butonul care ”aprindea” orașul. Cele mai importante artere ale Bucureștiului erau colorate cu figurine care mai de care, iar oamenii ieșeau la primbare doar ca să le admire și să bea un vin fiert. Copiii știau că mai e puțin și vine la ei Moș Crăciun. Zâmbete, bucurie și atmosferă de poveste!

Dar iată că în zilele noastre lucrurile s-au schimbat! Sărbătorile 2020 nu vin doar cu pandemie și restricții, ci și cu orașe întregi care-și vor pierde haina de poveste.

Unii primari au anunțat deja că nu vor decora zonele pe care le gospodăresc.

Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că nu va decora cu luminițe de Crăciun zona de care se ocupă
Primarul sectorului 6, Ciprian Ciucu, a anunțat că nu va decora cu luminițe de Crăciun zona de care se ocupă

După Nicușor Dan, care a spus clar săptămânile trecute că nu va lumina arterele principale ale Bucureștiului, a venit și rândul primarului sectorului 6, Ciprian Ciucu, să aducă vestea.

Spune că sunt prea scumpe decorațiunile și că nu merită să dea o grămadă de bani pe ele.

Primarul Ciprian Ciucu: ”De 500.000 euro aș putea face o grădiniță sau o creșă”

”Nu știu cum să vă dau vestea acesta, așa că v-o dau ca și cum ai dezlipi un leucoplast, dintr-o dată. Nu vom avea anul acesta luminițe de Crăciun în sectorul 6. Am întors-o pe toate fețele și cred că este decizia cea bună. Să vă dau și datele problemei: Primăria Capitalei, cea care era expertă la aruncat cu banii pe fereastră, a neglijat întotdeauna sectorul 6 la acest capitol. Fostul primar și-a asumat el, din bugetul Primăriei, toate costurile iluminatului festiv și avem acum un contract cadru. Nu avem timp să facem o nouă achiziție, ar trebui să lucrăm în cadrul contractului curent, ceea ce ne-ar duce pe la suma de 400.000 de euro pentru sectorul 6. La asta s-ar adăuga frumoasă sumă de 100.000 de euro (tot un contract cadru cu o altă firmă) doar pentru Parcul Drumul Taberei. Acum, eu sunt mai zgârcit cu banul public, mă gândesc că de banii aceștia, 500.000 euro, aș putea face o grădiniță sau o creșă sau mai asfaltez o stradă. Mai mult, luminițele ar fi la fel ca în anii trecuți, am primit conceptul și, vă spun, sunt cam de prost gust”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Edilul se așteaptă ca decizia să nu fie pe placul multora, dar își asumă și spune că într-un final s-a consultat cu conștiința sa. 

Primarul sectorului 6 promite că la anul va fi iluminat festiv

”Știu, poate fi o decizie impopulară, dar mi-am propus ca în acest mandat să fac ce trebuie, indiferent de nivelul de popularitate la care voi ajunge. În aceste situații primesc multe sugestii dar în final mă consult cu conștiința mea și mă întreb ce decizie mi-aș fi dorit să ia primarul dacă ar fi fost altcineva primar. Și eu mi-aș fi dorit să mai limiteze din risipă și să folosească banii pentru adevăratele priorități. Mai este și pandemia acesta nenorocită și aici argumentele sunt pro (ar ajuta la moral) și contra (oricum stăm mai mult în case), dar nu acestea au cântărit primordial în decizia mea. Primordiale au fost raportul calitate preț și adevăratele priorități descrise mai sus, a adăugat primarul Ciprian Ciucu.

O parte dintre decorațiunile de anul trecut din Parcul Drumul Taberei
O parte dintre decorațiunile de anul trecut din Parcul Drumul Taberei

Totodată, el le-a promis celor din sectorul 6 că la anul se va ocupa din timp ca să existe iluminat festiv de calitate la un preț corect.

Ce sun bucureștenii din sectrul 6 că nu vor avea beculețe de Sărbători

”Ne-ați luat și ultima bucurie”, ” Nota 11. Mulțumesc că nu risipești banul public”,  ”Știu că nu a fost o decizie ușoară, de aceea o apreciez dublu!”, ”Oricum e pandemie și nu ieșim din casă”, ”Puteați găsi ceva mai ieftin, dar să-i bucurați pe copii”, au curs mesajele pe contul primarului.

Dominic Fritz, primarul Timișoarei: ”E important să simtă şi copiii că este perioada Crăciunului”

În capătul celălalt al țării, la Timișoara, oamenii vor avea un oraș gătit în haine de sărbătoare. Edilul Dominic Fritz nu renunţă la iluminatul festiv, pentru că este importantă atmosfera de sărbătoare.

Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, vrea ca orașul său să capete culoare de sărbători
Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, vrea ca orașul său să capete culoare de sărbători

”Vom avea cu siguranţă iluminat festiv pentru că, deşi trecem printr-o perioadă mai grea, e important să avem o atmosferă de sărbători şi copiii să simtă că este perioadă Crăciunului. Vom avea nişte ornamente, nişte luminiţe, atât în centru, dar şi în câteva cartiere pentru că nu vrem să încurajăm oamenii să vină în centru, ci să simtă această atmosferă şi în cartiere”, a declarat Dominic Fritz, citat de adevarul.ro. 

Nu va fi organizat, în schimb, târgul de Crăciun, din cauza pandemiei. Dar și aici există posibilitatea să apară festivități zonale.

Sibiu, Oradea și Craiova vor fi împodobite cu luminițe de Crăciun

”Analizăm să vedem dacă există forme minime de târg, poate şi în cartiere, dar trebuie să observăm foarte bine situaţia epidemiologică. Eu sunt sceptic că o să avem un târg care să merite acest nume. Bineînţeles că, din păcate, nu vom avea evenimente mari, concerte, de Revelion sau de Ziua României”, a mai anunțat Fritz.

La Oradea se montează luminițele de o săptămână
La Oradea se montează luminițele de o săptămână

Și la Sibu, Oradea și Craiova au autoritățile se pregătesc să împodobească orașul. Aici, primarul Olguța Vasilescu va organiza târgul de Crăciun în două zone: Piața Buzești și Piața Mihai Viteazul, iar în Parcul Romanescu vor fi luminițe în fața Casei Bibescu.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net