Scandalul celor 8 elevi din Constanța, ridicați de polițiști din curtea școlii, ia amploare. Directorul și-a dat demisia

Ultima actualizare:

    Școala nr. 29 din Constanța
Școala nr. 29 din Constanța

Se lasă cu anchete, demisii și controale la Constanța, după ce 8 elevi care vineri seara jucau baschet în curtea școlii au fost ridicați de polițiști, duși la secție și amendați. În semn de protest față de acest abuz, directorul școlii și-a dat demisia.

Directorul Școlii gimnaziale nr. 29 și-a dat demisia

„Am luat decizia de a-mi depune demisia în semn de protest, pentru că sunt reprezentantul unei instituţii şi mi s-a părut perfect normal să am o reacţie la modul abuziv în care Poliţia s-a comportat faţă de foştii noştri elevi, dar şi faţă de noi ca şcoală. În urma unor sesizări pe care le-am făcut că anumite persoane au intrat în curtea şcolii şi au ameninţat elevii, a doua zi au venit, m-au verificat la hârtii şi am fost ameninţat cu amenzi. Ceea ce nu mi se pare deloc corect”, a acuzat Ion – Denys Ciorogaru, directorul școlii gimnaziale nr. 29 din Constanța.

Inspector școlar: „Foștii elevi nu aveau voie în curtea școlii”

Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa, Sorin Mihai, a declarat pentru News.ro că accesul în unităţile de învăţământ este interzis pentru persoanele străine în urma unui ordin comun al ministrului Educaţiei şi al Sănătăţii legat de prevenirea infectării cu noul coronavirus. Potrivit acestuia, foștii elevi, acum în clasa a IX-a, au intrat în curtea școlii pe poarta deschisă, dar că nu ar fi avut voie acolo. „Ce pot să spun în această situaţie este faptul că aceste incursiuni ale elevilor în spaţiul şcolar sunt interzise în afara orele de program şi mai mult decât atât sporturile de echipă, dacă sunt interzise în timpul orelor de sport, ar trebui să fie un semnal de alarmă şi pentru părinţi şi să aibă într-un fel modalitatea de a verifica dacă aceste sporturi de echipă se desfăşoară în cadru legal sau se desfăşoară având în vedere toate măsurile de prevenire a Sars-COV-2”, a transmis inspectorul şcolar general.

Cei opt copii cu vârste între 14 și 16 ani sunt foști elevi ai liceului care s-au adunat vineri seara pe terenul de sport. Poliția a intervenit, i-a ridicat, dus la secție și amendat cu câte 250 de lei pe motiv că au primit reclamații prin 112 care locatarii din zonă semnalau tulburarea liniștii publice.

„A fost un abuz! Toți sunt copii cu rezultate bune la învățătură”

„Din punctul meu de vedere, s-a întâmplat un abuz. Uneori şi legea, dacă nu ţine cont de morală, poate fi abuzivă. Legea spune că în anumite ore nu ai voie să intri în spaţiul şcolii. Perfect adevărat. Poliţia a venit, a amendat nişte copii cuminţi, din informaţiile pe care le avem noi, care nu deranjau pe nimeni, stăteau de vorbă. Parcă nu e ok şi fiind vorba şi de foşti elevi al şcolii 29, elevi cu care noi ne mândrim. Vorbim de copii cu rezultate nu bune, ci foarte bune la învăţătură, copii care nu ne-au creat niciodată probleme, copii care vin, salută, discutăm, trec special să ne vadă, care ani de zile pentru ei şcoala 29 a fost un loc în care se întâlneau. Acum sunt la licee diferite. Este tot singurul loc unde pot să se mai întâlnească, încă mai au prietenii. Mi se pare perfect absurd ceea ce s-a întâmplat”, a afirmat directorul unităţii de învăţământ.

Se fac anchete și verificări

Nici părinții și Asociația de Elevi Constanța nu consideră normală întâmplarea și solicită ca tinerii să aibă în permanență acces în bazele sportive ale unităților de învățământ. Inspectoratul Școlar Județean a anunțat că va face o anchetă în urma acestui incident. Și conducerea Ministerului de Interne a dispus controale vizavi de modul în care au intervenit polițiștii.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net