Scandalul «Păcănele» la Loteria Română. Toţi directorii din perioada 2004-2015, audiaţi

Ultima actualizare:

    Peste 6.000 de aparate de tip slot-machine nu erau licenţiateFoto Click!
Peste 6.000 de aparate de tip slot-machine nu erau licenţiateFoto Click!

Toți șefii Loteriei Române din 2004-2015, angajați și foști angajați din Ministerul Finanțelor vor fi audiaţi în dosarul privind desfăşurarea fără licenţă a jocurilor de noroc de tip slot-machine, peste 6.200 de aparate fiind puse sub sechestru, într-un depozit.

Ancheta în care Compania Națională Loteria Română (CNLR) și trei persoane juridice sunt urmărite penal pentru desfăşurarea fără licenţă sau autorizaţie de activităţi în domeniul jocurilor de noroc este la început, procurorii urmând să audieze toți foștii șefi ai CNLR din 2004 și până în prezent, au declarat, pentru mediafax.ro, surse judiciare, care citează documente ale anchetatorilor Parchetului Curții de Apel București.

Potrivit surselor citate, joi a fost audiat directorul Direcției Juridice din CNLR. Sursele citate nu au oferit detalii despre declarația dată de acesta, dar au menționat că în continuare vor fi audiați actuali și foști angajați din direcțiile CNLR, precum și foşti şi actuali funcționari din Ministerul de Finanțe.

Din documentele anchetatorilor rezultă că derularea frauduloasă a jocurilor de tip slot-machinea fost posibilă pentru că structurile de specialitate de la nivelul CNLR și Ministerului de Finanțe nu au oprit fenomenul, deși existau direcții de specialitate care să verifice corecta licențiere și autorizare a activității jocurilor de noroc de tip slot-machine, au precizat sursele citate.

Anchetatorii au pus sub sechestru, până în prezent, 6.263 de aparate de tip slot-machine ale CNLR, acestea fiind adunate din toată țara și duse într-un depozit.

Sursele citate au precizat că, dacă ar fi fost lăsate în funcțiune, aceste aparate ar fi produs bani ce intrau în conturile puse sub sechestru de către anchetatori ale persoanelor juridice cercetate.

Contractul Loteriei cu cele trei firme care au dat aparatele slot-machine, clasificat inițial ca "secret de serviciu", a adus, în cinci ani de activitate ilegală, beneficii de aproape 600 de milioane de lei, din care comisionul CNLR era mult mai mic decât cotele societăţilor, potrivit surselor judiciare.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net