A scăpat din două explozii în mină, dar a fost ucis de bacteriile din spital!

Ultima actualizare:

    Alin Băran era căsătorit și avea un copil
Alin Băran era căsătorit și avea un copil

Este strigător la cer! Alin Băran (43 de ani), unul dintre minerii răniți în explozia din mina Uricani, a murit, astăzi, la Spitalul de Arși din Capitală. Bărbatul, care a scăpat din două accidente miniere, se pare că a fost ucis de bacteriile din spital, motiv pentru care ministrul Sănătății a dispus un control acolo.

Avea arsuri pe 40% din suprafața corpului, dar și pe căile respiratorii. „Pe mâini erau mai grave, pe corp erau superficiale. De altfel, acelea se și vindecaseră”, ne-a declarat, vineri, președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu.  

Prin urmare, Alin Băran era pe drumul cel bun, adică în curs de vindecare. Din păcate, însă, bărbatul de 43 de ani a căzut victima bacteriilor care colcăie în Spitalul de Arși, chiar și după ce Departamentul Terapie intensivă al acestuia a fost renovat.

O spune răspicat Vasile Barbu, care a precizat că are dovezi în acest sens. „Alin Băran a luat două bacterii periculoase din cada în care era spălat, acea cadă poroasă, din PVC, în care sunt spălați pe rând toți pacienții. În analizele de sânge i-au ieșit Klebsilla, o bacterie care i-a provocat blocaj renal, și, cel mai grav, Piocianicul, din cauza căruia s-a instalat un sepsis sever cu afectare multi-organică. După mai multe stopuri cardio-respiratorii, omul a murit. Avem dovezi palpabile, clare, pe care nu le poate contesta nimeni”, ne-a declarat Vasile Barbu.

Trebuie spus că sepsisul este un răspuns inflamator al organismului, atunci când acesta se confruntă cu o infecție bacteriană generalizată. Atunci când infecția bacteriană ajunge în sânge, organismul declanșează un răspuns imunitar, însă există posibilitatea ca infecția să fie mai puternică decât răpsunsul organismului și atunci se poate instala sepsisul sever sau șocul septic, care poate fi fatal. Așa s-a întâmplat și în cazul minerului.

Potrivit lui Barbu, renovarea secției de Terapie intensivă de la Spitalul de Arși din Capitală, inaugurată în ianuarie 2017, „a fost făcută ilegal, în sensul că nu s-au respectat standardele”.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a anunțat, după ce aceste informații au fost făcute publice, că a trimis la Spitalul de Arși specialiștii Inspecției Sanitare de Stat în vederea efectuării unui control.

Alin Băran fusese adus la București chiar în 30 octombrie, după explozia din mină. Un coleg de-al său a murit pe loc acolo, iar alți doi răniți au fost aduși la Spitalul Bagdasar-Arseni din Capitală, unde sunt internați și în prezent.

Ironia sorții face ca acest om, Alin Băran, aflat în floarea vârstei, căsătorit și tatăl unui copil, să fi scăpat de două ori din ghearele morții. Prima oară s-a întâmplat în 15 noiembrie 2008, adică în urmă cu nouă ani. Alin se afla în mina Petrila, când o explozie a zguduit subteranul. 13 oameni au murit atunci, iar 11 au fost răniți, printre ei și Alin.

A doua oară a dat piept cu moartea, în 30 octombrie, de data asta, în mina Uricani. A fost scos de acolo viu, cu 40% arsuri pe suprafața corpului. Greu de imaginat că nu avea să supraviețuiască, ținând cont că au scăpat cu viață oameni cu arsuri chiar și pe 70% din suprafața corpului.

Din păcate, astăzi, s-a stins, fiind doborât de cele două bacterii ucigașe.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net