Scenarii pentru începerea școlii. Cum vor învăța elevii din București în funcție de sector

Ultima actualizare:

    Anul școlar 2020-2021 începe la 14 septembrie. Până pe 10 septembrie fiecare unitate de învățământ va decide scenariul după care vor învăța eleviiSursa foto: Shutterstock
Anul școlar 2020-2021 începe la 14 septembrie. Până pe 10 septembrie fiecare unitate de învățământ va decide scenariul după care vor învăța eleviiSursa foto: Shutterstock

Există scenarii diferite pentru începerea școlii, atât în unitățile de învățământ din București, cât și în cele din țară. În timp ce unii elevi vor veni zi de zi la școală, alții vor învăța numai de acasă. Sistemul de învățământ hibrid va fi pus în parctică doar în orașele din zona „galbenă”.

Anul școlar 2020 - 2021 ar putea începe după scenarii diferite în București, Capitala fiind împărțită, din punct de vedere epidemiologic, între scenariile galben și verde. Iată cum vor învăța elevii în funcție de sector!

Ministerul Sănătății a publicat luni lista incedenței cazurilor de Covid-19 în București și în localitățile din întreaga țară. Pe baza anchetelor epidemiologice efectuate în ultimele 14 zile, există trei scenarii după care vor învăța elevii în noul an școlar: scenariul verde, galben și roșu.

Din fericire, în București nici un sector nu se află în scenariul roșu, așa că unii elevi vor veni la școală, iar alții vor urma orele de curs prin rotație.

Cum vor învăța elevii din sectoarele 1,2 și 6

Elevii din sectoarele 1,2 și 6 vor urma cursurile prin rotație deoarece aici a intrat în vigoare scenariul galben. Scenariul 2, sau scenariul galben, prevede participarea zilnică a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, pe de o parte, și revenirea parțială (prin rotație de 1-2 săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Acest scenariu este pentru localitățile cu o incidență de 1-3/1.000 locuitori.

Cum vor învăța elevii din sectoarele 3,4 și 5

Elevii din sectoarele 3,4 și 5 sunt cei mai norocoși deoarece vor veni la școală zi de zi. Aceste trei zone din București se află sub incidența scenariului verde. În scenariul 1, sau scenariul verde, toți elevii merg la școală, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție. Pentru acest scenariu, incidența trebuie să fie mai mică de un caz la mia de locuitori în ultimele 14 zile.

Trei scenarii pentru începerea școlii au fost adoptate de către autorități, iar fiecare unitate de învățământ va opta pentru cea mai bună variantă. Decizia va fi comunicată până la data de 10 septembrie.

image
image
image
image
image
image
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net