Scenariul sumbru al Ministerului Sănătății: după 1 iunie, 13.000 de infectați. Starea de urgență s-ar putea prelungi

Ultima actualizare:

    Infectații de coronavirus vor fi din ce în ce mai mulțiFoto: Digi24
Infectații de coronavirus vor fi din ce în ce mai mulțiFoto: Digi24

Numărul îmbolnăvirilor crește de la o zi la alta. Dacă la finele lunii februarie abia aveam un caz, iată că, astăzi, 6 aprilie, sunt deja 4.057. Iar scenariul Ministerului Sănătății este unul sumbru. După 1 iunie, autoritățile se așteaptă la 12.000-13.000 de infectați și spun că e posibil ca șederea obligatorie în casă să fie prelungită încă două luni.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a făcut o estimare legată de data la care, în România, numărul îmbolnăvirilor de COVID-19 ar putea ajunge la circa 12.000 - 13.000 de cazuri.

Acesta a mai adăugat că odată cu a doua jumătate a lunii mai o să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi.

Scenariul Ministerului Sănătății: ”Ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 13.000 de cazuri”

”Trebuie să ne gândim la un vârf care merge până la 10.000 de cazuri adunate de la începutul pandemiei până la 1 iunie, urmând ca, odată cu a doua jumătate a lunii mai să vedem o scădere progresivă a numărului de cazuri noi, iar cazurile vindecate să crească. În acest context, ne gândim ca după 1 iunie să mergem pănă în 12.000- 13.000 de cazuri, dar este un număr care poate fi modificat agresiv de nerespectarea anumitor condiţii”, a declarat Nelu Tătaru la Antena 3. 

Acesta a spus că numărul îmbolnăvirilor depinde de respectarea măsurilor de către populaţie, de numărul de români care vin în ţară de Sărbători, dar şi de pregătirea sistemului medical.

Starea de urgență, prelungită cu încă o lună

În ceea ce privește obligația de a sta în casă, doctorul Red Arafat a declarat că e posibil să stăm izolați până la sfârșitul lunii viitoare. 

”Dacă vorbim de starea de urgență, este posibil ca aceasta să fie prelungită cu încă o lună. E foarte posibil să se ia decizia înainte să expire actuala stare de urgență (n.r.16 aprilie). Nu cred că vom ieși din raza de combatere a virusului înainte de sfârșitul lunii mai. Chiar dacă vom începe să scădem, nu ne putem relaxa. Trebuie să continuăm să luăm măsuri pentru că și în alte țări au fost perioade de relaxare, dar trebuie să fim vigilenți”, a spus Arafat.

Întrebat de jurnalistul Digi 24 dacă în iunie ne putem relaxa, acesta a zi că preferă să nu dea asfel de date.

Până astăzi, 6 aprilie, în România, au fost confirmate 4.057de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID- 19. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 193 de noi cazuri de îmbolnăvire. Dintre persoanele confirmate pozitiv, 406 au fost declarate vindecate și externate.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
cruce pixabay jpg
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
image
actualitate.net
image
actualitate.net