Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Pitești a devenit scena unui episod halucinant, vineri la prânz. O bătrânică a leşinat după ce a aşteptat câteva ore într-o căldură infernală pe holurile unităţii sanitare ca să fie consultată. Rudele femeii au strigat disperate după ajutor şi au luat-o pe braţe pentru a o salva.


Imagini de groază au fost surprinse de un piteştean, care le-a trimis redacţiei sursata.ro. O bătrână bolnavă este lăsată să aştepte ore-n şir pe holurile
spitalului până când din cauza căldurii femeia cedează şi leşină sub privirile îngrozite ale rudelor şi ale celorlalţi pacienţi. Purtată pe braţe, femeia este băgată în seamă abia după ce asistentele îşi dau seama că au de-a face cu un caz grav. Potrivit cadrelor medicale, femeia ar fi suferit o lipotimie (n.r. leşin fără oprirea activităţii cardiace ori a respitaţiei), iar tensiunea i-ar fi scăzut la 8. La puţin timp după ce a primit îngrijiri medicale de urgenţă, femeia a fost dusă, de persoanele care o însoţeau, acasă. 

 

Îngrijorător este faptul că acest caz nu este nici pe departe unul singular. La Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Pitești, de foarte mulți ani timpul de așteptare pentru triaj este unul înfiorător de lung. Pacienţii au reclamat de mii de ori că așteaptă cu orele până să-i bage cineva în seamă, nu puține fiind cazurile în care starea generală a oamenilor s-a înrăutățit în orele în care au stat să vină cineva să-i consulte. De partea cealată a ușilor, cadrele medicale explică de fiecare dată că altfel nu se poate face, întrucât capacitatea secției de primiri urgențe, personalul existent și posibilitatea de tratare atât permit.

loading...
Loading...