British International School din Timişoara a început al doilea an şcolar, cu 340 de elevi. Cu patru zile înainte de a ajunge în bănci, toţi copiii au fost testaţi pentru noul coronavirus. La fel s-a întâmplat şi în cazul tuturor profesorilor, scrie adevarul.ro.


A fost una dintre măsurile standard ale şcolilor internaţionale, pentru ca elevii să înceapă în siguranţă nou an. Testele au fost obligatorii, pentru ca cei mici să poată intra în şcoală. Rezultatele au arătat patru cazuri pozitive, aceşti copii rămânând acasă, în izolare.

La intrarea în şcoală există filtre, unde se ia temperatura fiecărui elev. Aceştia se duc la şcoală la ore diferite, cu intervale de 10-20 de minute, încât să se evite aglomeraţia. La fel şi la plecare. În şcoală trebuie respectată distanţarea fizică, pentru a mări spaţiul, au fost scoase din clase toate obiectele de mobilier, rămânând doar băncile şi scaunele copiilor. Unde a fost nevoie s-a montat şi plexiglas. Copiii poartă în interior măşti, profesorii au la dispoziţie şi viziere.

baza-director_ciprian_tiplea_copy.jpg

Directorul Ciprian Țiplea explică ce măsuri anti-COVID s-au luat

“Suntem conştienţi că purtarea măştii nu e plăcută, aşa că orele de 60 de minute s-au transformat în ore de 40 de minute. Şi după fiecare sesiune de 40 de minute, există o pauză de 20 de minute, care se petrec în exterior, acolo unde nu trebuie să se poarte mască. Cât timp ne permite vremea vom face cât mai multe ore afară, avem un spaţiu generos în parcul nostru. Vă dau exemplul orelor de muzică, după cum ştim nu avem voie să cântăm în interior”, a spus Ciprian Ţiplea, directorul British International School of Timişoara.

Loading...