Şcoala cu trei elevi

Ultima actualizare:

    Şcolile şi grădiniţele intră în renovare pe perioada vacanţei de varăFoto: arhivă personală
Şcolile şi grădiniţele intră în renovare pe perioada vacanţei de varăFoto: arhivă personală

Merg la şcoală ca la meditaţii. Se întâmplă în Prahova, în satul Cerneşti din comuna Izvoarele, unde funcţionează şcoala cu cel mai mic număr de elevi din România: trei!

Oricât ar părea de ciudat, la şcoala din satul Cerneşti-Prahova învaţă doar trei copii, trei fetiţe de vârste diferite, care sunt colege în aceeaşi sală de clasă. Dacă autorităţile ar desfiinţa şcoala din satul lor, copiii ar trebui să meargă cel puţin o oră pe jos, până în centrul comunei prin zone împădurite şi ameninţaţi de animale sălbatice. La şcoala din satul Cerneşti predă o singură învăţătoare pentru toate cele trei eleve ale sale, una în clasa I, alta în clasa a II-a şi cea de-a treia cu un an mai mare, potrivit adevarul.ro. Simona Bădulescu este la bază profesor de limba română, dar a acceptat postul de învăţător la ţară după ce ani de zile a predat la un liceu industrial din Ploieşti. În timp ce una dintre fetiţe este la tablă şi rezolvă o problemă la matematică, o alta lucrează în bancă la un exerciţiu din manual, iar cea mică abia acum se dumireşte care este diferenţa între linia orizontală şi cea verticală.

„Când am optat pentru acest post, eu nu ştiam, sincer, că o să ajung într-o şcoală doar cu trei copii. Mi s-a părut ceva straniu, dar am întâlnit oameni buni şi copiii extrem de drăguţi şi atenţi. Ai timp mai mult pentru fiecare în parte şi este un avantaj pentru mine ca învăţător, dar şi pentru ei, bineînţeles”, a declarat învăţătoarea Simona. 


    Şcoala de la marginea pădurii e nou-nouţă
Şcoala de la marginea pădurii e nou-nouţă

Deşi şcoala din Cerneşti se află într-o zonă izolată, la marginea unei păduri, clădirea este modernă şi dotată cu tot ceea ce este necesar pentru copiii din clasele primare. De la toalete moderne cu apă caldă, geam termopan, sală de sport, calculatoare şi încălzire cu lemne pentru sezonul rece. Mai mult, special pentru cele trei fetiţe vin odată pe săptămână alţi doi profesori: de limba engleză şi de informatică.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net