Școlile închise luni, din cauza vremii. Vezi unde

Ultima actualizare:

    Școlile din București, închise luni
Școlile din București, închise luni

Din cauza ninsorilor abundente din ultimele ore, mai multe școli din România vor fi închise luni, 18 ianuarie 2016

UPDATE 20.00: Cursuri suspendate luni integral în Bucureşti şi şapte judeţe şi parţial în opt judeţe

Cursurile vor fi suspendate luni, din cauza vremii, în toate şcolile din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea, iar în Vaslui, Brăila, Galaţi, Constanţa, Dâmboviţa, Olt, Argeş şi Alba nu vor cursuri în unele unităţi de învăţământ.

Potrivit datelor transmise, până duminică, la ora 19.30, de inspectoratele şcolare judeţene Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice (MENCS), luni vor fi suspendate cursurile integral în Bucureşti şi şapte judeţe şi parţial în opt judeţe.

Astfel, în urma deciziilor luate de colegiile prefecturale judeţene, cursurile vor fi suspendate în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi din judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Tulcea şi Vrancea.

UPDATE 18.00: Cursuri suspendate şi în Constanţa şi Galaţi

Cursurile vor fi suspendate luni și în unitățile de învățământ din județul Constanța, excepție făcând cele din orașele Constanța, Mangalia și Medgidia, precum și în toate școlile din mediul rural din Galați, dar și într-o unitate dintr-o localitate din Alba, unde a nins abundent.

Potrivit unui comunicat transmis de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea, unitățile de învățământ din județul Constanța, cu excepția celor din orașele Constanța, Mangalia și Medgidia, vor fi închise luni, din cauza ninsorii.

“Având în vedere avertizarea meteorologica cod portocaliu emisă de ANM, la propunerea Inspectoratului Școlar Judeţean Constanţa, Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, constituit prin ordinul prefectului judeţului Constanţa, a hotărât ca luni să se suspende cursurile în toate unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Constanţa, cu excepţia celor din municipiul Constanţa, Mangalia și Medgidia”, se arată în comunicatul citat.

De asemenea, Ministerul Educației a anunțat, într-un nou comunicat de presă, că și în județul Galați vor fi suspendate cursurile în unitățile de învățământ din mediul rural.

”Ministerul Educaţiei a solicitat inspectoratelor şcolare judeţene informarea la timp a părinţilor, elevilor şi cadrelor didactice, prin toate mijloacele de comunicare pe care le au la dispoziţie, cu privire la decizia de suspendare a cursurilor”, precizează sursa citată.

Tot din cauza zăpezii, vor fi suspendate cursurile și într-o școală din Alba.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Alba, şcoala cu clasele I-IV din satul Tonea, comuna Săsciori, îşi va suspenda cursurile începând de luni pentru o perioadă nedeterminată, drumurile în zonă fiind înzăpezite. Şcoala are doar opt elevi şi un învăţător.

Comuna Săsciori din Alba se află în Munţii Sebeşului şi are în componenţă nouă sate, printre care şi Tonea.

UPDATE 14.43:

Cursurile vor fi suspendate luni în unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău şi Brăila, în celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmând să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară.

UPDATE 13.04: Cursuri suspendate luni în şcolile din Bucureşti, Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi

Mnisterul Educaţiei a anunţat că luni vor fi suspendate cursurile în toate unităţile de învăţământ din Bucureşti şi judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi, în celelale judeţe afectate de ninsori şi viscol urmând să se analizeze, în colegiile prefecturale, dacă va fi luată o măsură similară.  

"Urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile, Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti şi inspectoratele şcolare judeţene Ilfov, Ialomiţa şi Călăraşi au decis, împreună cu autorităţile locale, suspendarea cursurilor în toate unităţile de învăţământ pentru ziua de luni, 18 ianuarie 2016. În celelalte judeţe din ţară afectate de căderile abundente de zăpadă şi de viscol, deciziile privind susţinerea orelor de curs vor fi luate în această după-amiază, în cadrul colegiilor prefecturale", arată Ministerul Educaţiei, într-un comunicat de presă transmis duminică, anunță Adevarul. 

Administraţia Naţională de Meteorologie a restrâns avertizarea cod portocaliu la judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Constanţa, Tulcea, Brăila, Buzău, Vrancea şi Galaţi, până la ora 18.00. În cele opt judeţe va fi viscol, viteza vântului va depăşi la rafală 70-80 de kilometri pe oră, reducând vizibilitatea sub 50 de metri. Avertizarea cod portocaliu a fost înlocuită pentru Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova şi Giurgiu cu cod galben. De asemenea, sub avertizare cod galben rămân şi judeţele Covasna, Bacău, Vaslui, Iaşi şi Neamţ.

ORA 10.00:

Sursa citată menționează că inspectoratele şcolare pot decide, conform metodologie, suspendarea pentru anumite niveluri de învăţământ, iar după aceea se vor lua măsurile corespunzătoare pentru recuperarea orelor pierdute. Totodată, și școlile din Ilfov ar putea fi închise luni. 

Conform Inspectorarului Şcolar al Municipiul Bucureşti, toate şcolile şi grădiniţele vor fi închise. Este vorba de 491 de unităţi de învăţământ de stat, plus cele private.

Decizia suspendării cursurilor pentru ziua de luni a fost luată ca urmare a ninsorilor şi viscolului, Bucureştiul şi judeţul Ilfov fiind de sâmbătă seară sub avertizare cod portocaliu de ninsori şi viscol.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a declarat, pentru Mediafax că în toate unităţile de învăţământ din Capitală vor fi suspendate cursurile luni.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, vineri, două avertizări meteorologice Cod galben și Cod portocaliu de intensificări ale vântului, ninsori moderate cantitativ și viscol, valabile de sâmbătă seara, ora 20:00, până duminică seara, ora 20:00, în mai multe județe ale țării, dar acesta ar putea fi prelungit în mai multe zone ale ţării.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net