Scriitoarea Adina Nanu a murit la vârsta de 93 de ani

Ultima actualizare:

    Adina Nanu, profesor, critic şi istoric de artă reputat, a murit la vârsta de 93 de aniFoto: Facebook
Adina Nanu, profesor, critic şi istoric de artă reputat, a murit la vârsta de 93 de aniFoto: Facebook

Doliu în lumea culturală! Adina Nanu, profesor, critic şi istoric de artă reputat, a murit la vârsta de 93 de ani. Anunțul a fost făcut de către Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură.

"Cea care ne-a dat aripi să înfiinţăm Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, cea care a susţinut mereu ideile şi proiectele noastre, prof. Adina Nanu, a plecat dintre noi lăsând un gol imens. "Contemporanilor, mereu grăbiţi, că numai prin artă simţi că trăieşti cu adevărat, cu toată fiinţa, atât a creatorului, cât şi a celui care primeşte darul. Şi că toate imaginile, nu numai ale operelor din muzee, dar şi cele ale vieţii zilnice se pot ridica la nivel artistic, bucurându-ne sufletele", a anunțat Asociaţia pentru Muzică, Artă şi Cultură, pe Facebook.

Adina Nanu s-a născut în Bucureşti, la 4 august 1927. A publicat peste 30 volume de istoria artelor vizuale, plastice şi decorative, în care a susţinut că imaginea umană trebuie socotită prima şi cea mai însemnată artă decorativă.A scris numeroase articole în reviste de specialitate şi  ziare, a ţinut conferinţe, emisiuni de radio şi TV.

Adina Nanu fost distinsă cu Ordinul Muncii cl. II pentru organizarea expoziţiei Centenarului Institutului de Arte Plastice, 1964, Ordinul "Serviciu Credincios"- comandor, Uniunea Artiştilor Plastici, 2000, Diploma de Onoare a Universităţii de Artă Teatrală si Cinematografică, 2002, Profesor Honoris Causa, Universitatea Naţională de Arte, 2008 şi Doctor Honoris Causa, Universitatea Naţională de Artă TC, 2014. 

image
image
image
image
image
image
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
image
actualitate.net
image
actualitate.net