Scrisoarea unui polițist către ministrul Lucian Bode. ”Stăm în stradă cu pantalonii de CFR rupți între picioare”

Ultima actualizare:

    Silviu spune că a dat 3.000 de lei ca să-și poată croi o uniformă lejeră, care să-l ajute în munca pe terenFoto: Sindicatul Europol
Silviu spune că a dat 3.000 de lei ca să-și poată croi o uniformă lejeră, care să-l ajute în munca pe terenFoto: Sindicatul Europol

Un polițist de la Secția 7 din București i-a scris zilele trecute câteva rânduri ministrului de Interne, Lucian Bode. În scrisoarea, pe care a semnat-o un polițist din linia întâi, Silviu i-a amintit acestuia că oamenii legii lucreză în condiții proaste și că Poliția Română nu are bani nici măcar pentru reparațiile mașinilor, pe care le plătesc din propriul buzunar.

Silviu este descris de către colegi de la Sindicatul Europol ca fiind un polițist devotat, cu o dorință aprigă de a-și face în mod exemplar meseria pe care o iubește foarte mult.

Pentru că i-a ajuns cuțitul la os, acesta a publicat pe pagina de Facebook a Europol o scrisoare adresată ministrului de Interne, Lucian Bode, în care face o o radiografie a Poliției Române.

”Am onoarea să vă salut, domnule ministru! Deși am puține speranțe ca veți citi acest mesaj, am ales să vă expun o situație pe care dumneavoastră o puteți rezolva ușor. Sunt polițist de aproximativ 2 ani și jumătate la una dintre cele mai dificile secții din Capitală, implicit din țară. Ca să vă faceți o idee, la această secție uneori un echipaj poate prelua și 12 intervenții 112 într-o tura de 8h (experiență proprie). În scurta mea activitate am avut parte de multiple intervenții în forță, fiind nevoie de încătușare forțată, forță fizică, alergare după infractori, escaladare garduri și alte lucruri pe care societatea civilă le vede doar la TV. De asemenea, am fost victima a 3 infracțiuni de ultraj în anul 2020. Nu de puține ori am ajuns acasă cu dureri grave de spate și de picioare după mai bine de 8 ore petrecute în pantofii cu găurele și talpa de cauciuc, specifici muncii de birou. Și nu de puține ori mi-am petrecut jumătate din program cu pantalonii la dungă specifici CFR, rupți între picioare, și nu numai. Și de aceste lucruri s-au plâns toți colegii mei, fără excepție. În urmă cu aproximativ 2 ani, colegii mei sătui de lipsa de interes la nivelul MAI și IGPR, au ales sa pună confortul, siguranța și sănătatea pe primul plan. Astfel, 90% din colegii mei, inclusiv eu, am ajuns sa înlocuim pantofii din echipare cu încălțăminte tactică de o mai bună calitate și cu un indice de confort net superior. De asemenea, pantalonii la dungă au fost înlocuiți cu pantaloni tactici cu o croială ergonomică, material mai bun și aspect mai plăcut, care au adus o mai bună mobilitate și un confort sporit. Vă mărturisesc faptul că în ultimul an de când am "ajustat" uniforma și am investit peste 3.000 lei, cu mare efort financiar din propriul buzunar, munca a devenit ceva mai ușoară, mai plăcută și încrederea în mine a crescut considerabil. 80% din polițiștii din țară sunt de aceeași părere cu mine și și-au ajustat uniforma, sătui probabil de promisiuni și amânarea la nesfârșit a adoptării unei noi uniforme atât de necesare vremurilor actuale”, scrie Silviu.

Scrisoarea unui polițist către ministrul Lucian Bode. ”Nimeni nu ne întreabă din ce bani reparăm mașinile ministerului”

Tânărul atrage însă atenția că superiorii lor, cei care au muncă de birou, nu sunt de acord cu ținuta și îi supun multor presiuni.  


    Uniformele polițiștilor sunt incomode pentru munca de teren, spun aceștia, și acuză faptul că li se rup pantalonii
Uniformele polițiștilor sunt incomode pentru munca de teren, spun aceștia, și acuză faptul că li se rup pantalonii

”În ultima perioadă, controalele s-au înmulțit și au început presiunile pentru a ne întoarce la uniforma oficială, total depășită de vreme. Lucrătorii Direcției de Ordine Publică ne amenință cu cercetări din cauza uniformei, polițiștii din stradă fiind tratați cu un aer de superioritate și cu aroganță. Nimeni nu ne-a întrebat dacă ne e frig, cald, foame, sete sau din ce bani spălăm și reparăm mașinile ministerului, dar am fost "hăituiți" pe tema uniformei. Practic suntem "hăituiți" pentru simplul fapt că am încercat sa ne facem munca mai ușoară și am încercat sa aducem o îmbunătățire a serviciului polițienesc”, se plânge agentul de la Ordine Publică.

Acesta subliniază faptul că nu doresc să încalce legea, ci vor doar condiții mai bune de muncă.

”Vă stau la dispoziție dacă veți dori să beți o cafea de la automat pe capota Loganului” 

În plus, atrage atenția că presiunile la care sunt supuși de către șefi a stârnit o nemulțumire generală în rândul polițiștilor, care este pe punctul de a se transforma într-o revoltă.  


    Ministrul de Interne, Lucian Bode, nu a răspuns până acum la scrisoarea polițistului din linia întâi
Ministrul de Interne, Lucian Bode, nu a răspuns până acum la scrisoarea polițistului din linia întâi

”În speranța că veți reflecta la cele expuse de mine, noi polițiștii din stradă vă cerem ajutor și înțelegere. Cât despre mine, oricând veți dori să luați pulsul direct din stradă, sau pur și simplu vreți să serviți o cafea de la automat pe capota Loganului cu un om simplu și onest, vă stau la dispoziție și vă asigur de o reală colaborare din care veți vedea o altă față a Poliției a cărei imagine probabil ajunge distorsionat la dumneavoastră. Mă semnez, un simplu polițist din linia întâi”, a încheiat Silviu mesajul către șeful de la Interne.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
filipine harta steag drapel foto shutterstock
image
image
image
image
image
image
cersetor freepik jpg
calcule calculator bani salariu pensie rate bancare datorie
Cel mai mare drapel naţional din lume, expus la aerodromul Clinceni  (Foto: Bogdan Cristel/Reuters) jpeg
Nicolae Ciuca si a prezentat demisia  Foto Inquam Photos   Octav Ganea (5) jpg
curte jpg
inaugurare jpg 1 jpg
ceapa freepik jpg
Cimitirul Bellu jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net