Scuza unui turist amendat pentru că a vrut să facă un grătar pe Transfăgărăşan: "Mi-a fiert apa la motor”

Ultima actualizare:

    foto: Adevarul
foto: Adevarul

Tribunalul Sibiu a pronunţat sentinţa definitivă într-un proces în care un român a contestat o amendă de 1.000 de lei, primită pentru că încercat să facă un grătar pe Transfăgărăşan. În proces bărbatul a spus că oprise pentru că „i-a fiert apa la motor”.

Printr-un proces deschis la Judecătoria Sibiu, un bărbat a contestat o amendă de 1.000 de lei primită de la Jandarmerie pentru că în 21.07.2019, „a desfăşurat activităţi de picnic” pe Transfărăgărşan, „în afara zonei destinate în acest scop”, scrie Adevarul.ro.

Versiunea amendatului

În procesul prin care a contestat amenda, bărbatul a arătat că „în data de 21.07.2019 în timp ce era în concediu de odihnă s-a deplasat pe traseul Suceava - Braşov - Curtea de Arges, moment în care la urcare pe Transfăgărăşan a inceput sa-i fiarba apa la motor, s-a oprit, a scos autovehicolul în afara părţii carosabile şi a început să aducă apă din pârâul ce curgea în apropierea drumului pentru a face completarea cu apă la motor”. Reclamantul a mai arătat că, în timp ce punea apă la motor, „a venit un jandarm şi i-a solicitat să se legitimeze. I-a prezentat actele, iar el i-a zis că trebuie sa îl sancţioneze pentru că a oprit într-o zonă care nu este amenajată pentru picnic”.

Versiunea Jandarmeriei

În proces, Jandarmeria a arătat că jandarmul care a aplicat amenda era în patrulare când „a obsevat, în zona cascadei Bâlea Lac, la km 128 Transfăgărăşan, două autovehicule ce staţionau pe zona verde la aproximativ 50 de metri de parcarea de pe marginea drumului, unde mai multe persoane desfăşurau activitatea de picnic”. „Având în vedere faptul că zona respectivă nu era special amenajată în acest sens, reprezentantul instituţiei s-a deplasat către persoanele în cauză, ocazie cu care a constatat faptul că petentul împreună cu celelalte persoane aveau întinsă o masă pliantă între cele două autovehicule pe care se afla mâncare, ascultau muzică la intensitate foarte mare şi se pregăteau să facă focul pentru grătar”, a mai arătat Jandarmeria, care a dus în instanţă şi un martor care să îi susţină versiunea.

Vezi versiunea instanței pe www.adevarul.ro

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net