Euro 2020 se amână, ca urmare a măsurilor luate pentru prevenirea răspândirii coronavirusului în lume. Campionatul de fotbal se va juca la anul.


În contextul pandemiei cu Covid-19, Uniunea Europeană de Fotbal Asociație (UEFA) a decis astăzi amânarea turneului final al Campionatului European de seniori. Programat între 12 iunie și 12 iulie 2020, acesta se va desfășura fie în noiembrie - decembrie anul acesta, fie în anul viitor, tot în iunie - iulie. În acest fel se eliberează, cât de cât, calendarul pentru ca Liga Campionilor și Liga Europa, dar și campionatele de fotbal interne să se poată încheia. 

Amânarea Euro 2020 va avea, însă, și consecințe. Astfel, dacă acesta va fi reprogramat în iunie și iulie 2021 vor trebui decalate alte competiții organizate de UEFA atunci. Mai exact Euro 2021 la feminin și Campionatul European pentru tineret (sub 21 de ani). De asemenea, există posibilitatea anulării Ligii Națiunilor... Aceasta va debuta la toamnă, însă turneul final (Final Four) ar trebui să se desfășoare în iunie 2021... 

 
 
Loading...