Se amână școala? Se discută la Guvern începerea cursurilor la 16 septembrie

Ultima actualizare:

    Viorica Dăncilă a comentat decizia ALDE de a se retrage de la guvernareFoto: Facebook
Viorica Dăncilă a comentat decizia ALDE de a se retrage de la guvernareFoto: Facebook

Hotelierii au făcut presiuni pentru amânarea deschiderii anului școlar de la 9 septembrie, la 16 septembrie. Premierul Viorica Dăncilă a rugat-o pe ministrul Ecaterina Andronescu să ia în considerație amânarea școlii.

Deschiderea anului școlar s-ar putea amâna cu o săptămână. Premierul Viorica Dăncilă a rugat-o, miercuri (31 iulie), pe Ecaterina Andronescu, ministrul educaţiei, să ia în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie.

”Vă rog, doamnă ministru Ecaterina Andronescu, să luaţi în considerare începerea anului şcolar în 16 septembrie. Cred că şi aceasta este o măsură aşteptată de elevi”, a spus premierul la începutul şedinţei de Guvern, de astăzi, 31 iulie.

Amânarea deschiderii anului școlar este o dorință mai veche a hotelierilor care nu agrează faptul că școala începe înainte de 15 septembrie. Atunci este aglomerație la mare datorită programului ”Litoralul pentru toți”.

Pe de altă parte, în România se învață doar 168 de zile, în timp ce în țările din Europa durata anului școlar este între 170 și 200 de zile. În plus, Legea Educației permite modificări ale calendarelor școlare doar cu șase luni înainte.

Și părinții sunt împărțiți: unii vor vacanțe mai multe și mai dese, alții se plâng că nu au cu cine lăsa copiii când ei sunt la muncă.

Nu e prima dată când patronatele din turism fac presiuni pentru prelungirea vacanței de vară. În luna mai, hotelierii de pe litoral au sesizat ministrului turismului, Bogdan Trif, că scurtarea vacanţei şcolare de vară le va afecta afacerile şi i-au solicitat să facă demersuri în vederea prelungirii acesteia.

Anul acesta anul școlar ar trebui să înceapă pe 9 septembrie, așa cum a fost stabilit prin structura anului școlar, adoptată în luna februarie prin ordin de ministru, după discuții cu elevii, profesorii și părinții.

Ministrul educației, Ecaterina Androneascu, a declarat că nu poate da un răspuns cu privire la acest lucru până ce nu vorbește cu profesorii, elevii și părinții, scrie hotnews.ro.

"O să vă dau răspunsul după ce o să discut cu cei care sunt implicați: comisia de dialog social, sindicate, organizațiile de elevi", a spus Ecaterina Andronescu.

Structura anului școlar 2019-2020, stabilită de Ministerul Educației

Semestrul ICursuri: Luni, 9 septembrie 2019 – Vineri, 20 decembrie 2019Vacanţa pentru grădiniţe si clasele pregătitoare- clasa a IV-a: 26 octombrie – 3 noiembrie 2019Vacanta de iarnă: Sâmbătă, 21 decembrie 2019 – Duminică, 12 ianuarie 2020Semestrul al II-leaCursuri: Luni, 13 ianuarie 2020 – Vineri, 3 aprilie 2020Vacanta de primăvară: Sâmbătă, 4 aprilie 2020 – Marţi, 21 aprilie 2020Cursuri: Miercuri, 22 aprilie 2020 – Vineri, 12 iunie 2020

Citește și

Copiii vor învăța obligatoriu 15 clase? Uite cum este în Europa!

Calendarul anului școlar 2019 – 2020. Dispare o vacanță

image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net