Se anunță proteste de amploare în țară și în Diaspora: „Vrem justiție, nu corupție”

Ultima actualizare:

    PRoteste de amploare sunt anunțate în Capitală și în alte orașe din țarăFoto: Inquam Photos
PRoteste de amploare sunt anunțate în Capitală și în alte orașe din țarăFoto: Inquam Photos

Pe rețelele de socializare au fost anunțate proteste de amploare în mai multe orașe din țară, dar și în străinătate. Tot mai mulți oameni sunt nemulțumiți de noua lege a salarizării și de modificarea legilor Justiției.

Se anunță proteste de mari proporții duminică seara, 5 noiembrie, atât în București, cât și în mai multe orașe din restul țării. Oamenii sunt așteptați în jurul orei 18.00 în Piața Victoriei, în fața sediului Guvernului, de unde vor pleca în marș către Parlament, informează Știri pe surse.

Proteste asemănătoare sunt anunțate și în alte rașe din țară: Craiova (Piaţa Mihai Viteazu), Cluj-Napoca (Piaţa Unirii), Galaţi (Prefectură), Târgu Mureş (Prefectură), Iaşi (Piaţa Unirii), Constanţa (Prefectură), Oradea (Piaţa Unirii), Timişoara (Piaţa Victoriei), Sibiu (Piaţa Mare), Braşov (Prefectură), Rădăuţi (Catedrală, cu marş spre Primăria Rădăuţi), Focşani (Piaţa Unirii), Târgu Ocna (Primărie).

De asemenea, românii din Diaspora și-au anunțat susținerea pentru cei din țară și vor fi organizate manifestații  și în Berlin (în faţa Ambasadei), Zurich, Roma şi Paris. „Berlinul a protestat cot la cot cu România în timpul protestelor #rezist din februarie 2017 şi a venit momentul să o facem din nou. Diaspora Civică Berlin vă invită să luaţi atitudine şi să vă poziţionaţi împotriva modificărilor legislative în justiţie participând duminică, 5 noiembrie la protestul care va avea loc în Berlin. Pentru că un lucru e cert: doar împreună rezistăm şi doar împreună construim”, este mesajul de pe pagina de Facebook a evenimentului.

„Proiectul de modificare la Legilor Justiţiei a ajuns deja în Parlament şi urmează să fie supus dezbaterii şi votului în plen. Inspecţia Judiciară va deveni o unealtă politică în mâna ministrului Justiţiei. Numirea procurorilor-şef de către ministru, fără control din partea preşedintelui înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice. Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România şi cetăţenii ei. Ne putem lua adio de la o justiţie independentă. Nu suntem singuri în această luptă. De la Magistraţi la Preşedinte şi Comisia Europeană, cu toţii s-au poziţionat împotriva acestor legi. Este momentul ca fiecare dintre noi să acţioneze şi să nu legitimeze încercarea corupţilor de a controla Justiţia”, se arată pe paginile de Facebook ale evenimentelor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net