«Se depun eforturi ca totul să fie muşamalizat» Ipoteză surprinzătoare în cazul elevei fugite de acasă

Ultima actualizare:

    Iulia Ionescu (Foto: arhiva personală)
Iulia Ionescu (Foto: arhiva personală)

Iulia Ionescu, fata dispărută miercuri din Bucureşti, a fost găsită sâmbătă într-un tren care pleca din Suceava. Potrivit informaţiilor obţinute de ziarul Click!, fata a stat în aceste zile la schitul Adormirea Maicii Domnului din Dorna Arini, o localitate situată la 5 kilometri de Vatra Dornei.

Lucian Mândruţă s-a arătat puţin sceptic privind informaţiile care au circulat despre felul în care era îmbrăcată fata. El a comentat cazul pe blogul său şi a spus că nu i se pare legal sau moral să ţii un minor într-o mânăstire şi să nu îi anunţi părinţii.

"Sa reluam faptele: fata a plecat din Bucuresti miercuri seara. A reaparut sambata, imbracata in calugarita, la Suceava.

La Suceava, exista informatii ca a fost dusa la tren de un calugar. Informatii initiale pe care cineva incearca acum sa le scoata de pe piata. Nu m-ar mira ca si seful de la CFR sa-si retraga declaratia. Pentru ca cineva in sutana sa iasa bine.

Si totusi, nu pot sa nu pun cateva intrebari: Unde a fost fata atatea zile? Miercuri noapte in tren, sa zicem. Dar totusi, unde a dormit joi? Vineri noapte? Unde? Pe strada? Nu cred, e frig in Moldova. La un hotel? Ar fi fost gasita. La vreun prieten? Nu are unul nici macar la Bucuresti.

Nu, parerea mea e ca a mers la sigur, la o manastire. Si ca acum se depun toate eforturile ca fata sa nu povesteasca nimic si totul sa fie musamalizat.

Eu nu cred ca autoritatile ecleziastice de la Bucuresti au vreo vina. Cred ca mai degraba discutam de o lipsa de sinceritate locala, din parte celor care au adapostit-o atatea zile. Oricum ar fi, undeva, la mijloc, e o minciuna. Tocmai de aceea ii incurajez pe colegii jurnalisti sa intrebe in continuare:

Ce s-a intamplat in acest timp? Are Patriarhia control complet asupra manastirilor sale? Joi aveam un comunicat ca Patriarhia incearca sa afle daca fata e la vreo manastire. A aflat? Au fost mintite autoritatile bisericii de la Bucuresti de catre calugarii care in acel moment (ipoteza mea) foarte probabil o adaposteau?

Dincolo de toate: e legal sa iei in custodie, intr-o manastire, un minor?

Nu, nu moral. Asta am stabilit deja: sa sculptezi cu cadelnita si mataniile in destinul fragil al unei fete naive nu e vreun semn de dragoste fata de Dumnezeu.

E doar un semn de iresponsabilitate fata de oameni.

Deci: e legal sa-mi tii copilul, fara sa-l pui sa sune acasa?", a scris Mândruţă pe blogul său.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net