Se fac angajări în Armată. Ce categorii de angajaţi caută MApN

Ultima actualizare:

    Armata Română are nevoie de 6.400 de noi angajați
Armata Română are nevoie de 6.400 de noi angajați

Armata Română are nevoie de specialiști, dar și de soldați. S-au deblocat 6.400 de posturi, dar necesarul este și mai mare. Urmează să fie angajaţi şi 400 de medici şi 50 de psiholog.

Ministrul apărării, Mihai Fifor, a anunțat că au fost deblocate 6.400 de posturi în Armata Română, în urma unui memorandum semnat cu Guvernul. Urmează să fie angajaţi şi 400 de medici şi 50 de psihologi, dar și soldați, ofițeri, maiștri.

Armata Română ar avea de nevoie urgentă de militari, după ce anul trecut au trecut în rezervă circa 8.000 de cadre militare. Sunt necesari oameni pregătiți pentru funcţii de toate categoriile: soldaţi, subofiţeri, maiştri militari şi ofiţeri, precum și 400 de posturi de medici, în jur de 50 de posturi de psihologi. Salariile medicilor din armată sunt la fel de mari ca şi cele din sistemul de sănătate, a precizat Mihai Fifor.

”Încercăm, într-un termen relativ scurt, să putem încadra aceste funcţii astfel încât să acoperim un gol destul de mare lăsat de plecarea, anul trecut, a aproximativ 8.000 de oameni din Armată. Nu putem să rezolvăm totul deodată, dar avem un buget foarte bun”, a afirmat Fifor, citat de adevarul.ro.

Pe de altă parte, Legea privind Statutul rezerviştilor voluntari a intrat în vigoare la 1 ianuarie 2017 şi prevedea recrutarea de rezervişti voluntari care ar fi trebuit să completeze necesarul de militari al Armatei pe timp de pace sau în stuatii de criză şi război. În 2017 ar fi trebuit încadrate 2.900 de rezerviştii voluntari care urmeau să primească pe toată perioada în care vor beneficia de acest statut, o sumă de 10 la sută din salariul de bază. De recrutarea voluntarilor ar fi trebuit să se ocupe centrele militare.

Prima etapă a procesului de recrutare şi selecţie a rezerviştilor voluntari ai Armatei României a început pe 10 iulie 2017 cu selecţionarea candidaţilor care doresc să se încadreze în funcţii de soldaţi şi gradaţi rezervişti voluntari. Recrutarea pentru posturile de ofiţeri, maiştri militari şi subofiţeri rezervişti voluntari urma să aibă loc în etapa a doua, dar programul s-a blocat.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
spital judetean suceava
image
image
image
image
image
image
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net