Se face facultate de medicină la Suceava. Unde va fi construită

Ultima actualizare:

    In curtea spitalului ar putea fi Facultatea de MedicinăFOTO:rohealthreview.ro
In curtea spitalului ar putea fi Facultatea de MedicinăFOTO:rohealthreview.ro

O nouă facultate de medicină a fost aprobată în România. Se va construi la Suceava și aparține Universității „Ștefan cel Mare”. Consiliul Județean a găsit și locul unde va fi construită clădirea unde vor învăța viitorii medici.

Facultatea de Medicină și Științe Biologice la Suceava a fost înființată în urmă cu aproximativ o lună, pe 22 aprilie 2021. Hotărârea a fost aprobată în unanimitate în ședința Senatului Universității „Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), la propunerea Consiliului de Administație, urmând ca demersurile să fie înaintate Ministerului Educației pentru a fi propuse spre aprobare Guvernului României.

Unde va fi construită Facultatea de Medicină din Suceava

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a spus vineri că terenul pentru amplasamentul viitoarei Facultăți de Medicină a fost identificat în curtea Spitalului Județean Suceava. Gheorghe Flutur a precizat că soluția a fost stabilită după discuțiile pe care le-a avut cu conducerea spitalului, la întâlniri fiind prezent și arhitectul-șef al județului, scrie Monitorul de Suceava. Terenul pe care va fi construită clădirea facultății are o suprafață de aproximativ 1.700 de metri pătrați.

”Înființarea celei de-a 11-a facultăți a USV nu va pleca de la zero; noua facultate va fi dezvoltată în jurul nucleului reprezentat de Departamentul de Sănătate și Dezvoltare Umană, care funcționeză în universitatea noastră din anul 2012, când au fost activate primele două specializări în domeniul Sănătate: Nutriție și Dietetică și Balneofiziokinetoterapie și recuperare”, se arată într-un comunicat al Universității ”Ștefan cel Mare” Suceava

Însă drumul de la propunere până la finalizarea facultății este lung. Urmează discuții și validare în forurile Spitalului Județean Suceava, apoi, în Consiliul Județean Suceava.

Locul pe care se vrea construită noua instituție de învățământ, nu este un loc viran, gata să primească orice construcție. Spitalul Județean Suceava va trebui să mute o serie de spații de depozitare și servicii de pe terenul respectiv pentru a-l elibera.

Mai mult, Gheorghe Flutur a mai spus că, pentru a asigura accesul la acest teren din curtea spitalului dar și pentru asigurarea utilităților, este necesar un sprijin, dar și  înțelegere de la Primăria Suceava și Serviciul de Ambulanță.

Citește și:Mărturii incredibile din spitalul groazei de la Suceava

Situație halucinantă la Spitalul Suceava. 100 de lei șpagă ca să îți ridici ruda decedată de la morgă

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net