VIDEO Se lucrează în continuare la calea ferată Gara de Nord-Otopeni

Ultima actualizare:

    Lucrările pe şantier sunt în plină desfăşurarefoto: captură video Digi 24
Lucrările pe şantier sunt în plină desfăşurarefoto: captură video Digi 24

Lucrările sunt în plină desfăşurare la calea ferată care ar urma să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni, proiect contestat printre alţii de magnatul Ion Ţiriac. Curtea de Apel București a decis încetarea de îndată a operaţiunilor în zonă, dar muncitorii sunt încă pe şantier. Hotărârea, chiar dacă nu e definitivă, e executorie, adică trebuie pusă în aplicare.

Trenul care ar urma să lege Gara de Nord de Aeroportul Otopeni s-a blocat în instanță. Printre cei care au contestat proiectul asumat în perspectiva meciurilor de la Campionatul European de Fotbal, organizate de România, se numără și omul de afaceri Ion Țiriac. Magnatul a argumentat că traseul pe care ar urma să-l parcurgă trenurile perturbă liniştea şi activitatea dintr-un important cartier din nordul Bucureştiului, dar şi la patinoarul deschis în 2016, la care vin zilnic până la 500 de persoane să se antreneze sau să practice patinaj de agrement. Deşi, instanţa a dat căştig de cauză, Curtea de Apel Bucureşti blocând lucrările, muncitorii nu s-au clintit de pe şantier, anunţă digi24.ro.

„Instanța a admis cu efect imediat cererea de suspendare a executării Hotărârii de Guvern nr. 558 din 31 iulie 2019 cu privire la aprobarea amplasamentului și a declanșării procedurii de expropriere a proprietăților private din zona Otopeni pentru amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes național – modernizarea liniei de cale ferată București Nord – Aeroport Henri Coandă. Astfel, Justiția a făcut dreptate oamenilor din zonă, protejându-le dreptul la viață și proprietate, la un mediu sănătos și liniștit în care să se dezvolte și să se bucure de drepturile și libertățile lor" se anunță într-un comunicat de presă emis de partea reclamantă.

Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunțat că instituția va contesta decizia Curții de Apel București.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net