Se merge bară la bară pe toate drumurile naționale, în special pe Valea Prahovei

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Traficul rutier este aglomerat, luni, pe toate drumurile naţionale şi în special pe Valea Prahovei, din acest motiv circulaţia maşinilor care vin de la munte spre Bucureşti fiind deviată pe DN 1A. Peste 1.400 de poliţişti rutieri sunt în teren şi sunt în funcţiune aproximativ 300 de aparate Radar, a declarat chestorul de poliţie Florentin Brăcea, directorul Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

”Ne aşteptăm la valori ridicate de trafic pe toate drumurile naţionale. La această oră, avem pe DN 1 trafic aglomerat pe raza staţiunilor montane Predeal-Sinaia. S-a dispus devierea traficului pe DN 1A de la Braşov. Valori ridicate de trafic sunt şi pe Autostrada Bucureşti-Piteşti, DN 2, DN 65, DN 7. Colegii mei sunt prezenţi la dirijare, sunt prezenţi la fluidizare”, a declarat, luni la prânz, chestorul Florentin Brăcea.

El a precizat că sunt peste 1.400 de poliţişti rutieri în teren şi sunt în jur de 300 de aparate Radar.

Chestorul Brăcea a spus că este un vaş de aglomeraţie după prânz, iar apoi spre seară traficul rutier se va aglomera din nou, pentru că astăzi se întorc acasă turiştii care au fost în staţiuni în minivacanţa de Paşti.

În ultimele 4 zile, s-au înregistrat 98 de accidente grave cu 18 persoane decedate şi 13 rănite grave, fiind însă mai puţine faţă de anul trecut.

Poliţiştii le recomandă celor care se întorc astăzi acasă din minivacanţa de Paşti să conducă atent şi cu prudenţă şi să respectaţi indicaţiile poliţiştilor din teren.

”Vă recomandăm să conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor vehiculelor şi să efectuaţi fiecare manevră doar după o temeinică asigurare. Evitaţi efectuarea depăşirilor care, în condiţiile unui trafic rutier aglomerat, se dovedesc extrem de periculoase. Circulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană. De asemenea, pentru un plus de siguranţă, se impune şi mărirea distanţei în mers între vehicule”, sunt recomandările poliţiştilor.

Aceştia îi mai îndeamnă pe şoferi ca, în condiţiile unui trafic aglomerat sau a apariţiei blocajelor rutiere, să îşi păstreze calmul, să nu blocheze intersecţiile şi să nu se angajeze în depăşirea unei coloane de autovehicule.

Conducătorii auto începători trebuie să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere.

Toţi ocupanţii autovehiculelor trebuie să utilizeze centura de siguranţă.

De asemenea, poliţiştii le recomandă pietonilor să traverseze numai prin locurile marcate corespunzător, după o temeinică asigurare şi să evite pe cât posibil deplasarea pe partea carosabilă.

image
image
image
image
image
image
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
flori jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net