Primăriile sunt obligate încă de săptămâna trecută să pună recipiente cu dezinfectant în scările de bloc. Astfel că unii edili au luat rapid măsuri și muncitorii au fost trimiși deja să le monteze. Numai în Capitală sunt aproximativ 50.000 de scări de bloc.


Ordonanța militară 4 obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante.

În Capitală, în sectorul 1, dispenserele au început deja să apară.

În sectorul 1, se montează de câteva zile recipientele pentru dezinfectat 

”Punem în aplicare prevederea Ordonanței militare 4: montarea de dispozitive cu soluții dezinfectante la toate intrările blocurilor de locuințe situate pe raza unității administrativ-teritoriale. Pentru eficientizare, echipele de montaj vor acționa pe zone. Dacă există priorități obiective (vecini confirmați cu COVID-19), rog administratorii/președinții să ne trimită adresa pe mesaj privat. Acestea vor fi rezolvate la sfârșitul fiecărei zile. Dezinfectarea mâinilor nu trebuie să înlocuiască măsurile de igienă personală cunoscute deja. Deci ne spălăm în continuare conștiincios, cu apă și săpun”, a transmis pe Facebook Dan Tudorache, primarul sectorului 1.

dispensere-bloc-pitesti.jpg

Și la Pitești se pun recipientele pentru dezinfectant în scările de bloc
Și la Pitești se pun recipientele pentru dezinfectant în scările de bloc
Foto: InfoPitesti

În zona administrată de el sunt în jur de 4.000 de scări de bloc. Chiar dacă Gabriel Mutu, edilul de la sectorul 6, spunea că măsura privind montarea de dispensere cu dezinfectant pentru fiecare scară de bloc, este o nebunie și că nu se găsesc, iată că le-a găsit. El are de montat în 7.000 de scări de bloc, iar acțiunea a început  de săptămâna trecută.

Și în Pitești au început să se pună, dar și în alte orașe. Din păcate, primarii din alte sectoare ale Bucureștiului se plâng de faptul că nu găsesc dispensere pe piață.

Primarii din alte sectoare ale Capitalei spun că nu găsesc recipiente pentru dezinfectant

”Igienizarea pe scara blocului o făcem oricum. Acum, punem preșuri cu soluție la intrarea în fiecare scară de bloc. Despre dispenserele prevăzute în ordonanță regret că Guverunl nu comunică așa cum ar trebui cu structurile asociative. Nu există în lumea astea atâtea sute de mii de dispensere, de unde să le achiziționăm? Noi facem tot ce ține de noi, căutăm să le achizițonam din piață. Ni se dau atribuții irealizabile, care nu au legătură cu realitatea”, a declarat Robert Negoiță, primarului sectorului 3, care are în administrație circa 10.000 de scări de bloc.

dispensere-montate-in-sectorul-6.jpg

Și în scările de bloc din sectorul 6 se monteză dispensere
Și în scările de bloc din sectorul 6 se monteză dispensere
Foto: Primăria sectorului 6

Primarii de la sectoarele 2 și 4 au spus și ei că urmeză să achiziționeze aparatele, care ar costa undeva la 90 de lei bucata, fără dezinfectat. Acela ar fi cam 40 lei litrul.

Un cost total la nivel de București se ridică, din spusele primarilor, la 2,5 milioane de euro și se tem ca dispozitivele să nu fie furate.

 

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/primaria-sectorului-1-inceput-montarea-de-dozatoare-cu-dezinfectant-scarile-blocurilor

http://Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

http://VIDEO O nouă metodă de dezinfectare a metroului: prin nebulizare 3D

Loading...