Se redeschid școlile în septembrie? Răspunsul ministrului Sănătății

Ultima actualizare:

    Școlile s-au închis din cauza coronavirusuluiqz.com
Școlile s-au închis din cauza coronavirusuluiqz.com

În contextul creșterii numărului de infectări zilnice, atât premierul Ludovic Orban, cât și ministrul Sănătății avertizează că e posibil că școlile să nu se redeschidă la 14 septembrie. Nelu Tătaru a declafrat, la Digi 24, că o decizie va fi luată, cel mai probabil, la sfârșitul lunii august.

Nelu Tătaru a spus că, în perioada verii, se vor face evaluări pentru fiecare etapă, iar în funcție de rezultatele acestora, autoritățile vor ști ce măsuri trebuie să ia în septembrie, atunci când va începe noul an școlar.

Ministrul sănătății a spus că există un grup de lucru, o comisie mixtă la nivelul Ministerului Educaţiei, sub conducerea vicepremierului Raluca Turcan, care va pregăti măsuri pentru gestionarea începutului anului şcolar.

„Eu am spus încă de la început, ne vom gestiona perioada de vară, vom evalua fiecare etapă, iar în apropierea lunii septembrie vom vedea și cum prognozăm o următoare perioadă, inclusiv începutul anului şcolar. De o săptămână jumătate, sub coordonarea vicepremierului Raluca Turcan, este o comisie mixtă cu Ministerul Sănătății, Ministerul Educaţiei, anumite direcții, care pregătesc reînceperea anului școlar. Avem scenarii, de la cele mai sumbre până la cele adaptate”, a spus Nelu Tătaru la Digi 24.

Autoritățile au luat decizia închiderii școlilor și a continuării cursurilor online la începutul lunii martie, în contextul pandemiei de coronavirus. La 2 iunie, elevii claselor terminale au revenit la școală pentru pregătirea examenelor.

Citește și:

Redeschiderea şcolilor nu a dus la o creştere a cazurilor de Covid-19

Cum are loc distanțarea socială a elevilor în școlile din Germania. Așa ar putea fi și la noi

Creșterea exponențială a numărului de infectări poate amâna anumite măsuri de relaxare

„Venim cu o economie în care fiecare din aceste activități care stau în spatele fiecărui ministru de resort vrea să se redeschidă. Le putem redeschide în cadrul anumitor norme, principii de funcționare și desfășurare care trebuie respectate”, a punctat ministrul sănătății, avertizând că în cazul unei creșteri exponențiale a cazurilor comunitare ar putea fi amânate alte relaxări așteptate, cum ar fi redeschiderea restaurantelor, a piscinelor, a teatrelor, cinematografelor, stadioanelor pentru public etc. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net