Se reiau treptat călătoriile cu avionul. Când și spre ce destinații poți zbura

Ultima actualizare:

    De acum ne putem planifica vacanțele peste hotare cu avionul
De acum ne putem planifica vacanțele peste hotare cu avionul

După trei luni de pauză aproape totală, cerul Europei va fi din nou străbătut de avioane cu pasageri. Nu imediat! Zborurile cu avionul se reiau treptat, doar spre anumite destinații. Chiar dacă din 15 iunie putem călători în 17 țări fără să mai fie nevoie de izolare sau carantină la întoarcere, companiile aeriene nu se grăbesc să reia cursele. Motivul – încă nu s-au cumpărat bilete și nu s-au umplut avioanele.

Programul companiilor aeriene: de când și spre ce destinații reiau zborurile

Tarom

  • De miercuri, 17 iunie, reia zborurile spre Frankfurt. Pentru început vor fi două curse pe săptămână, urmând ca frecvența să crească după 30 iunie.
  • Din 19 iunie se reiau zborurile spre Munchen și Viena
  • După 1 iulie se va zbura regulat către Sofia, Salonic, Budapesta și Praga.

Lufthansa

Din 16 iunie reiau zborurile din și spre București către Frankfurt și Munchen. Potrivit PRO TV, pentru început va fi un zbor comun către cele două orașe din Germania, urmând ca fiecare destinație să aibă curse proprii, zilnic (pentru Frankurt) și de 5 ori pe săptămână (pentru Munchen).

Swiss Air

Din 19 iunie își reia zborurile pe ruta București-Zurich. Vor fi curse de patru ori pe săptămână.

Australian Airlines

Din 18 iunie se va zbura zilnic pe ruta Viena-București.

Blue Air

Își reiau cursele regulate în și dinspre țara noastră de la 1 iulie. În perioada 15 mai – 30 iunie, Blue Air operează zboruri la cerere, chartere și zboruri cargo, spre destinații precum Bruxelles, Copenhaga, Dublin, Florența, Koln, Larnaca, Hamburg, Helsinki, Malaga, Stuttgart, Valencia, Cluj Napoca, Iași (din Otopeni), Dublin, Londra Luton, Bruxelles, Torino (din Bacău), Stuttgart (din Sibiu), Dublin și București (din Cluj-Napoca). „După 10 saptămâni la sol și în somaj tehnic, eu, alături de colegii mei piloți și insoțitori de zbor și de întreaga echipă Blue Air, suntem entuziasmați să ne reluam treptat activitatea, chiar dacă la un nivel foarte scăzut. Ca urmare a cererilor primite de la pasageri, Blue Air anunță zboruri noi în luna iunie. Aceste zboruri acoperă 21 de destinații din 11 țări spre și dinspre care autoritățile au anunțat eliminarea restricțiilor de călătorie pe parcursul lunii iunie”, a declarat Oana Petrescu, CEO Blue Air.

Ryanair

Și această companie își reia cursele regulate de la 1 iulie. Până la această dată, peste 99% din flota Ryanair a fost la sol. După 1 iulie, compania își va relua activitatea cu 40% din zboruri. „Dăm drumul la vacanțe spre Italia, Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, Malta etc. Perioada de călătorie este 1-31 iulie, iar perioada de rezervare 1-30 iunie”, anunță Ryanair.

Wizz Air

Reia de mâine, 17 iunie, se reiau cursele din Iași către Dortmund, Londra, Bologna și Paris. Din 20 iunie, vor fi operabile zborurile Wizz Air către Catania (Italia) și Bruxelles (Belgia).

Spre ce destinații puteți zbura în prezent

Pe lângă aceste zboruri, în prezent se zboară din București spre Praga cu Czech Airlines, spre Danemarca și Lisabona cu Wizz Air, spre Atena cu Aegean Airlines și cu Tarom. Se zboară și intern din București spre Iași și Cluj-Napoca (cu Tarom) sau spre Timișoara (cu Tarom și KLM). Starea de alertă se prelungește, începând de miercuri, iar printre restricțiile impuse se numără și suspendarea zborurilor spre Belgia, Franța, Iran, Italia, Marea Britanie, Irlanda de Nord, Regatul Țărilor de Jos, Spania, SUA și Turcia, pentru toate aeroporturile din România. Zborurile pot fi reluate doar dacă INSP le adaugă pe lista excepțiilor, după o analiză. Există, totuși, zboruri speciale spre țări aflate încă sub restricții, dar la întoarcere pasagerii intră în izolare pentru 14 zile.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Evghenia Gutul Vladimir Putin FOTO Facebook jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
balcoanele solare jpg
printul philip meghan markle colaj gettyimages jpg
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net