Se schimbă regulile la înmormântările Covid. Anunțul făcut de Ministrul Sănătății

Ultima actualizare:

    Nelu Ploieșteanu, înmormântat miercuri, 7 aprilie, după protocol Covid, cu sicriu sigilatfoto: BLITZ / CLICK!
Nelu Ploieșteanu, înmormântat miercuri, 7 aprilie, după protocol Covid, cu sicriu sigilatfoto: BLITZ / CLICK!

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a anunţat joi modificări cu privire la condiţiile de înmormântare a persoanelor infectate cu noul coronavirus, ordinul de ministru urmând a fi semnat vineri. Preoţii vor avea voie să intre în spital la pacienţi în stare gravă, la fel şi aparţinătorii. Trupurile vor fi puse în sicrie care vor fi sigilate.

Echipa Ministerului Sănătăţii s-a întâlnit, joi, cu reprezentanţii cultelor pentru a discuta despre modificarea protocolului de înmormântare a persoanelor decedate infectate cu Sars-CoV-2.

”Ordinul de ministru este în lucru în acest moment. Cel târziu mâiine va fi semnat. Vor conţine toate modificările cerute de reprezentanţii cultelor, va contine modificări pe care MS le consideră necesare, vorbim de măsuri de protecţie. Vorbim de un ordin din aprilie 2020, deci e vorba de un ordin de mai bine de un an de zile. Toate solicitările cultelor vor fi incluse în noua formă a ordinului”, a declarat Vlad Voiculescu.

"Nu scrie nicăieri în ordinul de ministru că oamenii nu trebuie să fie îmbrăcați"

Acesta a precizat că ordinul va prevedea accesul preotului sau al pastrorului în spital, la pacienţii care au nevoie. ”Avem în vedere şi pentru aparţinători lucrul acesta, cu respectarea unor reguli”, a mai spus Voiculescu. Ministrul a mai precizat că trupurile persoanelor decedate vor fi puse în sicrie care vor fi sigilate. În privința regulilor pentru înmormântări, Vlad Voiculescu a răspuns că „nu scrie nicăieri în ordinul de ministru că oamenii nu trebuie să fie îmbrăcați. Dacă nu s-a respectat, e vorba de lipsa de bun simț”.

Citește și:

Scandal cu înmormântarea lui Nelu Ploieșteanu! Familia nu a mai ridicat trupul de la IML: "Nu va fi îngropat ca un câine"

FOTO Cornelia Catanga a fost înmormântată discret, la cimitirul Ghencea. Soțul Aurel Pădureanu, stană de piatră la căpătâiul soției

Primele imagini de la înmormântarea lui Gabi Luncă. Cele trei fiice ale artistei, răpuse de suferință

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net