Sebastian Ghiță, capturat la Belgrad!

Ultima actualizare:

    Sebastian Ghită a fost arestat în BelgradFoto: Arhivă Click!
Sebastian Ghită a fost arestat în BelgradFoto: Arhivă Click!

Sebastian Ghiță a fost capturat azi-noapte în Belgrad, Serbia. Anunțul a fost făcut vineri dimineață, 14 aprilie, de Poliția Română, În momentul în care a fost găsit, acesta s-a legitimatg cu documente false, care aveau însemnele unui alt stat din Uniunea Europeană.

UPDATE: Sebastoan Ghiță este în arest în Serbia, unde rămâne pentru cel puțin 48 de ore.

UPDATE: Procedura extrădării lui Sebastian Ghiţă din Serbia ar putea dura undeva între câteva zile şi o lună, extrădarea făcându-se prin Ministerul Justiţiei, potrivit autorităţilor române.

Serbia nu este țară membră UE și procedura de extrădare este mai laborioasă. Deocamdată, va avea loc o identificare formală a fostului deputat, la Belgrad, dar procedura ar urma să se desfășoare rapid. El s-ar afla acum într-o secție de poliție din Belgrad.

Fostului deputat român i se va face deocamdată dosar penal în Serbia pentru folosire de acte false, urmând ca ulterior să aibă loc procedura de extrădare, a spus Carmen Dan.

„Sunt proceduri specifice, în acest moment statul sârb derulează acțiuni specifice. Vor întocmi un dosar penal pentru că a prezentat documente false, după finalizarea acestor proceduri urmează procedura de extrădare, prin Ministerul justiției”, a declarat Carmen Dan, pentru Digi24.

Ministrul de Interne a mai spus că extrădarea lui Sebastian Ghiță va „depinde foarte mult și de ce se întâmplă în Serbia”.

Sebastian Ghiță era însoțit de fratele său în momentul arestării. El se afla pe lita celor mai căutate persoane de Europol. Fostul parlamentar era dispărut de patru luni. În momentul reținerii, el avea asupra lui acte false, dându-se drept cetățean sloven, realtează Digi24.

„În urma activităţilor investigative complexe şi a informaţiilor furnizate de Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române, in cursul acestei nopţi, in Belgrad, a fost localizat şi reţinut, inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian”, anunţă IGPR într-un comunicat în care precizează că „în momentul depistarii, cel în cauză a prezentat pentru legitimare, documente false, care prezintă însemnele unui stat din U.E".

Polițiștii români au fost ajutați de colegii lor sârbi pentru capturarea lui Sebastian Ghiță. 

Informații despre prezența lui în Serbia au mai circulat la un moment dat în presă, dar au fost negate ferm de Ghiță..

Fostul deputat dispăruse din țară din luna decembrie, în condițiile în care este cercetat în mai multe dosare penale, și era dat în urmărire internațională.

Fostul parlamentar a dispărut în data de 21 decembrie 2016 şi a fost iniţial dat în urmărire naţională după ce a încălat termenii controlului judiciar.

În 10 ianuarie, un complet de la instanţa supremă a emis un mandat european de arestare pe numele lui Sebastian Ghiţă, omul de afaceri fiind dat şi în urmărire internaţională, prin Interpol.

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net