Sechestru pe bunurile lui Dan Voiculescu. E cercetat în dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare

Ultima actualizare:

    Dan VoiculescuFoto: Arhiva Click
Dan VoiculescuFoto: Arhiva Click

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis să pună sechestru pe bunurile lui Dan Voiculescu.

Marţi, Voiculescu s-a prezentat pentru prima dată în faţa noului complet de judecată. Avocaţii inculpaţilor din dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetări Alimentare (ICA )au încercat să obţină o nouă amânare a procesului, solicitând schimbarea completului, însă cererea le-a fost respinsă, conform rtv.net.

La termenul de marţi al procesului, avocatul lui Dan Voiculescu, Gheorghiţă Mateuţ, a cerut voie să consulte câteva minute dosarul, după care a atras atenţia că nu există niciun înscris privind modul în care au fost desemnaţi noii judecători din acest dosar, Camelia Bogdan şi Mihai Alexandru Mihalcea.

În consecinţă, el a cerut amânarea procesului, însă cererea sa a fost respinsă.

Apoi, un alt avocat a cerut recuzarea celor doi judecători, însă şi această cerere a fost respinsă.

Judecătoarea Camelia Bogdan a pus în dezbatere excepţiile ridicate de avocaţi la un termen anterior, prin care se solicita anularea unei hotărâri de guvern prin care ICA a fost transformat din institut în societate comercială, introducerea Ministerului Finanţelor ca parte civilă în dosar şi trimiterea la ÎCCJ a unei cereri privind rezolvarea unei probleme de drept.

Şi aceste excepţii au fost respinse de către instanţă, iar procesul continuă.

Înainte de începerea şedinţei, Dan Voiculescu declara că nu îi ete teamă de noul complet de judecată.

'M-am uitat pe CV-ul doamnei judecător Camelia Bogdan şi am văzut că e documentată, e preocupată de studiu, are foarte multe comunicări, lucrări şi e specializată în spălarea banilor. Am mare încredere că, fiind specializată în spălarea banilor, va fi în măsură să vadă cum mi-am spălat eu banii cu propriii bani, pentru că acolo e vorba numai de banii mei, nu s-a spălat niciun alt ban, ca atare, comparaţia cu Vîntu nu are nicio legătură', a susţinut Voiculescu.

Preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, a fost trimis în judecată în decembrie 2008 de procurorii DNA, în calitate de acţionar majoritar al SC Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA Bucureşti, de membru al Adunării Generale a Acţionarilor şi al Consiliului de Administraţie ale ICA şi de membru al AGA şi director general al SC 'Bioprod' SA Bucureşti.

Procurorii anticorupţie au reţinut în sarcina acestuia infracţiunile de folosire de către o persoană care îndeplineşte o funcţie de conducere într-un partid a influenţei şi autorităţii date de această calitate în scopul de a obţine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, precum şi de spălare de bani, ambele infracţiuni săvârşite în formă continuată.

În acest dosar a mai fost trimis în judecată fostul administrator al SC 'Benefica' SA Bucureşti (firmă din grupul Grivco) Jean-Cătălin Sandu, pentru complicitate la infracţiunea de stabilire, cu intenţie, a unei valori diminuate faţă de valoarea comercială reală a bunurilor aparţinând agenţilor economici la care statul este acţionar.

De asemenea, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general şi membru al AGA şi, ulterior, al CA al ICA SA Bucureşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu contra intereselor publice şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net