Secretarul general al Societăţii Române de Pneumologie: „Vaccinarea antigripală reduce cu 40% riscul de infectare cu coronavirus”

Ultima actualizare:

    Vaccinul anti Covid-19 de la Pfizer-BioNTech, eficiență de 90%foto: Shutterstock
Vaccinul anti Covid-19 de la Pfizer-BioNTech, eficiență de 90%foto: Shutterstock

Secretarul general al Societăţii Române de Pneumologie, dr. Cristian Oancea, a declarat miercuri, 18 noiembrie, că este așteptat cel de-al treilea val al pandemiei COVID în perioada februarie - martie 2021.

Astfel, situația ar putea găsi spitalele din țară cu toate locurile ocupate, de aceea este recomandată vaccinarea antigripală şi antipneumococică, a recomandat specialistul. Mai mult, acesta afirmă că sunt studii care arată că vaccinarea antigripală scade aproape la jumătate riscul îmbolvării de COVID.

Vaccinul antigripal ar ajuta și la combaterea infectării cu coronavirus

„Vaccinările trebuie obligatoriu făcute antigripal şi antipneumpcocic. Personal, m-am vaccinat cu ambele, anul acesta. Dar trebuie să ţinem minte că nu acesta este vaccinul care să ne protejeze de COVID-19.

Vaccinările antigripale şi antipneumococice nu protejează de COVID-19, dar conform unor studii, vaccinarea antigripală reduce cu 40% riscul de infectare cu coronavirus, ceea ce este foarte important.

Ele reduc morbiditatea şi mortalitatea la grupurile de risc, inclusiv la personalul medico-sanitar. Accentuez acest aspect pentru că sunt convins că odată cu apariţia vaccinului va exista iarăşi un curent de conspiraţionişti, care vor spune că sunt metale grele, că omorâm oamenii etc. Ne trebuie inclusiv o lege a vaccinării”, a declarat managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara, Cristian Oancea, potrivit Agerpres.

Specialistul explică și care sunt cele mai sigure măști de protecție

Pneumologul a explicat că măsurile de prevenire şi control al contaminărilor cu SARS-CoV-2 rămân aceleaşi pe care medicii le recomandă de nouă luni: purtatul măştii, distanţarea sanitară, spălarea mâinilor şi neatingerea nasului, a feţei şi a ochilor cu mâinile nespălate - acestea fiind principalele porţi de intrare a virusului în organism. 

Cristian Oancea a recomandat purtarea măştilor medicale şi nu a celor din alte textile, informează Digi 24. Acest lucru deoarece microparticulele de virus pot să adere pe masca de bumbac sau de pânză şi rămân acolo, putând fi inhalate de purtătorul ei. 

„Măştile FFP3 sunt cele mai sigure, având un grad de filtrare a virusului de 99,5%, reţinând inclusiv azbestul, care cauzează cancerul pulmonar”, a punctat medicul.

image
image
image
image
image
image
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net