Secretele marilor bancheri din România

Ultima actualizare:

    Au ajuns să ocupe funcții-cheie în bănci și Ministerul de Finanțe
Au ajuns să ocupe funcții-cheie în bănci și Ministerul de Finanțe

Bancheri care au intrat pentru prima dată într-o cameră de dealing în urmă cu 15-20 de ani ocupă astăzi poziţii de conducere în cadrul celor mai importante bănci comerciale din piaţă sau au ajuns la BNR sau la Ministerul Finanţelor, scrie zf.ro.

Victor Andrei, bancherul care a lucrat timp de peste un deceniu pentru americanii de la Citibank în perioada 1996 - 2007, a devenit director al Direcţiei operaţiuni de piaţă din Banca Naţională. El a ajuns să conducă astfel o zonă crucială din BNR mai ales în perioade de tensiuni financiare în care implicarea băncii centrale pe pieţele financiare poate fi decisivă. El a revenit în BNR - acolo unde şi-a început cariera bancară în 1992, mai întâi în zona de IT, iar apoi ca dealer.

Actor pe scena dealing-ului a fost la începuturile carierei şi Sergiu Manea, cel care a preluat anul trecut conducerea executivă a BCR, cea mai mare bancă românească. Sergiu Manea, un bancher tânăr, om de trezorerie, specialist în pieţe financiare, a trecut pe la BRD, ING, Citi, ABN Amro şi UniCredit/Banca Austria.

La rândul lui, Claudiu Cercel, director general adjunct – Pieţe Financiare la BRD-SocGen, a doua bancă din piaţă după active, lucrează în instituţia de credit cu acţionariat francez din 1993, ocupând pe rând funcţiile de ofiţer trezorerie, analist tehnic FX, trader FX, director adjunct Trezorerie, director  Operaţiuni de Piaţă şi Director Executiv Pieţe Financiare.

Citește și detalii despre parcursul altor bancheri, precum: Luminița Runcan, Enache Jiru și Florin Dănescu.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
pounds 2391239 1280 jpg
bf17828c1172fb1a0ab3c6f43bf0015c jpg
cos de cumparaturi  jpeg
fugar jpg
Explozie de culoare în Grădina Botanică  FOTO: Complexul Muzeal de Științele Naturii Galați
gara de nord jpeg
nadia jpg
Joe Biden FOTO Profimedia
image
actualitate.net
image
actualitate.net