De sute de ani, apusenii au o tradiție în construirea și locuirea în case de lemn. Localnicii din partea asta a țării profită de faptul că acesta este cel mai accesibil material de construcții din zonă, așa că și-au dezvoltat zeci de mici afaceri locale.


Familiile de lemnari construiesc locuințe din lemn, la prețuri mult mai convenabile pentru clienți, decât dacă aceștia ar opta pentru case din cărămidă sau alt material dur. Pentru o cabană mică, cu o suprafață de până la 20 de metri pătrați, prețul ajunge doar la câteva mii de euro. Pentru o casă de 150 – 200 de metri pătrați, sumele ajung la ordinul zecilor de mii.

 În orice caz, prețurile sunt mult mai accesibile la casele din lemn. Acestea variază între 100 de euro pe metru pătrat, pentru o locuință semifinasată sau la roșu, și poate ajunge la 180 – 220 de euro pe metru pătrat, pentru una finisată. La construcțiile semifinisate, se realizează pereții, acoperișul, învelitorii, se montează ferestrele, ușile și pardoseala. La cele finisate, se realizează, în plus, fundația și placa din beton, fundația pardoselii, a pereților în exterior și interior, montarea parchetului, a instalațiilor sanitare și electrice și se adaugă anumite finisaje exterioare.

Află pe Adevărul.ro mai multe avantaje ale locuințelor realizate din lemn

 
 
Loading...