Sectorul 6 dezinfectat din elicopter cu apă oxigenată

Ultima actualizare:

    Elicopterul a decolat în jurul prânzului după ce a fost încărcat cu apă oxigenatăFoto: b365.ro
Elicopterul a decolat în jurul prânzului după ce a fost încărcat cu apă oxigenatăFoto: b365.ro

Bulevardul Iuliu Maniu din sectorul 6 a fost joi scena unor experiențe fără precedent în România. Autoritățile din această zonă a Capitalei au decis să dezinfecteze zona cu apă oxigenată pulverizată din elicopter. După modelul aplicat pe Iuliu Maniu, cea mai circulată arteră, va fi dezinfectat timp de două săptămâni tot sectorul 6.

”Începând cu joi, 2 aprilie, vom efectua dezinfecția sectorului nostru printr-o metodă nouă. Spațiile publice de pe raza sectorului 6 vor fi dezinfectate prin pulverizare aeriană, aplicând o substanță prietenoasă cu mediul, care ajută la combaterea noului coronavirus. Aceasta este cea mai rapidă cale de dezinfecție și va fi aplicată în toate cartierele”, a declarat Gabriel Mutu, primarul sectorului 6. Mulți bucureșteni s-au speriat neștiind ce substanță se împrăștie din aer. ”Stropim cu apă oxigenată. Este unicul germicid compus doar din apă și oxigen, este cel mai sigur și eficient dezinfectant natural din lume, nu afectează viața omului, a animalelor, a plantelor. Am început cu un elicopter ca să vedem care este gradul de acoperire. Nu are rost să dăm și pe câmp, iar comparativ cu metodele clasice, costul este infinit mai mic”, a explicat Mutu pentru b365.ro. Ideea i-a venit primarului Gabriel Mutu din China, unde substanța este folosită pentru dezinfectarea străzilor și fiind inofensivă nu s-a recurs la restricții de trafic sau pietonale.

Armata care execută dezinfecția sectorului 6 are de ieri la dispoziție și un elicopter
Armata care execută dezinfecția sectorului 6 are de ieri la dispoziție și un elicopter

Edilul a declarat că elicopterul a fost închiriat prin sistemul electronic de achiziții publice, iar costul este de 1 ban pe metrul pătrat și ar ajunge la 52.000 de euro la o trecere, pe o suprafață de 2.500 ha.”Dacă ar fi să fac o socoteală cât ne-ar costa nebulizarea(nr. stropirea cu tunuri sau pompe)pe 100 de ha, am ieși mult mai scump. Pe noi ne costă dezinfecția scărilor 3 milioane, 3,3 milioane lei la o trecere, la 8.000 de scări. Nu avem cum să trecem o dată pe săptămână, că nu le terminăm, costă 300-350 lei o scară de bloc, ajungem mai rar. Costurile pentru această dezinfecție aeriană sunt mult mai mici”, a precizat primarul. Sectorul 6 va fi stropit din elicopter pe zone, la început de-a lungul principalelor artere: bd Iuliu Maniu, bd Timişoara, bd Drumul Taberei, Crângaşi, Virtuţii, strada Braşov, bd Ghencea şi Prelungirea Ghencea, Vasile Milea şi Geniului. Apoi elicopterul va pulveriza apă oxigenată deasupra cartierelor și a aleilor dintre blocuri. Primarul sectorului 6 a anunțat că nu s-a renunțat la dezinfectarea stradală prin spălare cu soluţie activă cu jet de apă sub presiune până la 350 de bari la 140 de grade, acțiunea continând în paralel cu pulverizarea din elicopter. Peroxidul de hidrogen sau apa oxigenată, în concentrație de maxim 0,8 la sută, folosit pentru dezinfecția prin pulverizare aeriană are mai multe avantaje prin care este non-toxic, non coroziv și este 100 la sută biodegradabil

Citiți și

VIDEO O nouă metodă de dezinfectare a metroului: prin nebulizare 3D

Coronavirus România. Dezinfecţie după miezul nopţii, în parcurile şi locurile de joacă din Bucureşti

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
parau peta1 jpg
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net