Şedinţă-maraton la Primăria Capitalei: 105 clădiri aşteaptă aprobare

Ultima actualizare:

Planurile urbanistice zonale aferente acestor proiecte imobiliare au nevoie de astfel de derogări. Pe actuala lege a urbanismului (350/2001), dezvoltatorii imobiliari pot cere Primăriei să accepte derogări de peste 20% a densităţii construite, cu acordul arhitectului şef. Singurii care se pot opune, cel puţin pentru un timp, sunt consilierii generali. Cu toate acestea, legea le poate da dreptate dezvoltatorilor privaţi, care se consideră intenţionat dezavantajaţi.

Primăria nu vrea să-şi asume nici un risc de a fi dată în judecată, aşa cum s-a întâmplat în repetate rânduri, având în vedere că nu s-au creat condiţiile date de lege de a rezolva nişte probleme. Din punct de vedere formal este puţin exagerat, dar asta este situaţia şi primăria nu mai are nevoie de alte procese”, a afirmat recent arhitectul-şef al Capitalei, Gheorghe Pătraşcu. Reprezentanţii Asociaţiei „Salvaţi Bucureştiul”, care duc la rândul lor o lungă bătălie în instanţă cu Primăria Bucureşti, spun că, prin aceste afirmaţii, specialiştii Municipalităţii recunosc că nu au făcut nimic pentru a stopa proiectele care au sluţit oraşul.

Primăria Capitalei îşi recunoaşte astfel neputinţa de a gestiona dezvoltarea urbană în interesul public şi totala subordonare în faţa intereselor private. De ce să mai plătim o direcţie de urbanism şi o direcţie juridică la Primăria Capitalei dacă primăria aprobă toate proiectele primite de la privaţi, de frica unor procese”, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele asociaţiei, Nicuşor Dan.

Printre proiectele supuse votului în şedinţa din data de 30 ianuarie se regăsesc unele care au fost deja respinse în şedinţele anterioare: un turn de 100 de metri în intersecţia Răzoare, un bloc de 80 de metri pe Calea Şerban Vodă nr. 206-208, o clădire de 23 de metri în Piaţa Lahovary, străpungerea Ciurel-Autostrada 1 etc. Asociaţia „Salvaţi Bucureştiul” va prezenta luni, 30 ianuarie, o analiză a tuturor celor 105 planuri urbanistice zonale pentru care se solicită aprobare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net