Şefa mafiei drogurilor scoate din foame Parlamentul

Ultima actualizare:

    Kate del Castillo (45 de ani) a fost iubita celebrului traficant El ChapoFoto: Guliver/ GettyImages
Kate del Castillo (45 de ani) a fost iubita celebrului traficant El ChapoFoto: Guliver/ GettyImages

Plouă, pică, se prăbuşeşte! Aşa descriu clădirea Palatului Parlamentului atât locatarii săi, cât şi vizitatorii, români sau străini. Pentru a întreţine imensa construcţie, administratorii nu mai ştiu ce să facă. Aşa că după ce au acceptat să se filmeze aici un film horror, acum deschid porţile pentru o telenovelă.

E sexy şi rea. Aşa poate fi descrisă actriţa Kate del Castillo, cunoscută publicului drept Teresa Mendoza, personajul principal al telenovelei “Regina Sudului” care i-a încântat şi pe români la postul Acasă Tv. O tânără inocentă care se îndrăgosteşte de un pilot implicat în mafia drogurilor. El e omorât şi ea fuge în Spania, unde devine şefa traficului de droguri din Europa. Povestea care a avut audienţe record continuă acum cu o nouă serie, iar producătorii au decis ca unele secvenţe să se filmeze şi în România, mai precis la Palatul Parlamentului, dar şi la Hunedoara şi Sighişoara. Mană cerească pentru administratorii Camerei Deputaţilor, care se vaită an de an că nu mai fac faţă cheltuielilor uriaşe de întreţinere a mastodontului moştenit de la Ceauşescu. Nota de plată anuală este de “doar” 4 milioane de euro! 

Banii pentru filmările cu frumoasa actriţă spaniolă (5.000 € pe ora de filmări) vor fi folosiţi pe post de pansament pentru rănile imensei clădiri. Aceasta este într-o stare deplorabilă, pe româneşte moare câte puţin în fiecare zi. Imobilul nu are aviz ISU, în multe locuri becurile şi neoanele nu au mai fost schimbate de zeci de ani, pentru a se face economie. Pe terase, balustradele sunt mâncate de rugină, tapiseriile şi covoarele sunt mătuite, rărite şi decolorate. Ultimul scandal a fost chiar în această iarnă, în februarie, când parlamentarii de la toate partidele s-au plâns de frig şi mai ales de faptul că îi ”trage curentul de la geamurile care sunt praf”. Au fost zile în care, unii aleşi ai neamului nu au mai venit la muncă, motivând că este prea frig: 10 grade în birouri şi în sălile de şedinţă. Între foile de geam, zăpada era de câteva degete, iar prin multe locuri a trecut de uşi şi de ferestre.

Pentru a se face faţă cheltuielilor, în condiţiile în care Palatul Parlamentului este oficial neterminat şi nu a fost recepţionat niciodată de la constructori, se închiriază orice pentru a se scoate bani. 

Alte filmări la Casa Poporului

simeon stalpnicul png

În iunie 2017 s-au mai filmat la Parlament secvenţe dintr-un film horror. Lungmetrajul „The Nun”, regizat de Corin Hardy, este un film despre activitatea în lăcaşurile monastice în perioada imediat următoare celui de-al Doilea Război Mondial. Conform contractului, deputaţii au încasat atunci 5.000 €/oră.

simeon stalpnicul png

Clădirea în care aleşii muncesc pe rupte a mai fost folosită pentru turnarea unui film SF, “The Gift”, realizat de regizorul Carl Rinsch, care a lucrat inclusiv cu Keanu Reeves. Pentru două ore de filmare, producătorii peliculei au plătit 10.000 de euro.

image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net