Şefii INML lansează o lucrare despre corpul uman, morţi şi viaţa de apoi - FOTO

Ultima actualizare:

    Dr Alexandrescu Gherghe (stânga),
Dr Alexandrescu Gherghe (stânga),

Prof. dr. Dan Dermengiu, directorul INML, şi dr. Gheorghe Alexandrescu, şeful Secţiei de Prosectură din INML, sunt autorii unei cărţi-eveniment, "Medicina legală/Prosecturală", lansată vineri, la ora 13:00, la Gala Viaţa Medicală 2012, de la Romexpo, Sala Madgearu.

Volumul, editat sub înaltul patronaj al Academiei Române şi sub auspiciile Academiei de Ştiinţe Medicale, a fost realizat ca omagiu adus fondatorului Institutului Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici", cu ocazia a 120 de ani de la inaugurarea, în Bucureşti, la 20 decembrie 1892, a primei instituţii din Europa ce reunea activitatea medico-legală practică, cercetarea ştiinţifică şi activitatea didactică şi a constituit, după Marea Unire din 1918, nucleul reţelei actuale de medicină legală.

"Tratat"? "Manual"? "Cod"?

În carte veţi putea găsi informaţii despre tot ceea ce ţine de corpul uman, dar şi răspunsul la întrebări la care nu aţi găsit răspunul niciodată. Autorii volumului au dat explicaţii logice despre curiozităţiile oamenilor cu privire la viaţa după moarte.

În cele 800 de pagini puteţi găsimult mai multe astfel de referiri incitante despre istoria morţii sau a morţiilor.

Aceste informaţii le puteţi găsi de la pagina 581: "Credinţa şi teama că mortul poate părăsi mormântul a determinat acoperirea acestuia cu pietre, plăci funerare, folosirea unor sicrie bătute în cuie ori ferecate. Sau cadavre decapitate, eviscerate, membre legate, craniul sau întreg corpul fixat în cuie - din aceste practici rezultând ulterior obiceiul popular legat de credinţa în strigoi şi moroi".

Dr Gheorghe Alexandrescu ( şeful departamentului de Prosectură medico-legală din INML) a mai declarat "Nu poate fi numită o BIBLIE a medicinii legale românești pentru că nu înlocuiește tratatele, ci le completează sub aspectul practic este mai degrabă un compendiu procedural".

,,Problematica abordată se doreşte un veritabil compendiu legislativ, procedural şi metodologic al investigaţiei medicale şi criminalistice a cadavrului, fiind util medicilor de diferite specialităţi, dar şi serviciilor de anatomie patologică şi administraţiei spitalelor, organelor de cercetare judiciară şi, nu în ultimul rând, celor care lucrează în administraţia locală, inclusiv în administraţia cimitirelor şi crematoriilor umane, precum şi celor care activează în domeniul tanatopraxiei şi al serviciilor funerare", au mai spus medicii.

Un al eveniment editorial prezent la aceeași gală va fi și spectaculosul Atlas de Histopatologie medico-legală". Ambele cărți (Atalsul și Medicina legală prosecturală") vor fi prezente și la Sinaia, unde zilele acestea (24-27 mai 2012, la Hotel Palace) se desfășoară Congresul Național de Medicină legală.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net