DNA: Șefii ISU, suspectați de abuz în serviciu

Ultima actualizare:

    ISU își desfășoară activitatea cu ajutorul unor finanțări privateFoto Adevarul
ISU își desfășoară activitatea cu ajutorul unor finanțări privateFoto Adevarul

Modul de finanțare al ISU este în opinia procurorului-șef, Laura Codruța Kovesi, paravan ”prin care se dobândesc beneficii materiale”. Șefa DNA consideră că fundațiile private ale pompierilor sunt ”un sistem organizat și complex de eludare a legii” de obținerea resurselor materiale. Într-o anchetă jurnalistică semnată Cătălin Tolontan și Mirela Neag, publicată marți, 12 ianuarie, doamna Kovesi explică de ce procurorii consideră că acest mod de finanțare nu este unul imparțial.

Specialiștii anti-corupție au ajuns la o concluzie tulburătoare, ce pune într-o postură delicată ISU și sistemul de finanțare care a fost creat pentru susținerea sa. Concluzia acestora este una care poate fi rezumată prin următoarea expresie: ”Sponsorizările afectează siguranța și prevenirea incendiilor”, sunt de părere cei de la DNA, deoarece o parte din sponsorizări au ajuns la ISU ”sub formă de votcă și de alimente pentru petreceri” și totul s-a desfășurat în cadrul unui ”sistem organizat”, anunța Tolo.ro.

Toate aceste citate de mai sus poartă semnătura procurorului-șef Laura Codruța Kovesi. Ele se regăsesc în motivarea pe care Tribunalul Militar din Iași a redactat-o acum cîteva zile, explicînd redeschiderea dosarului sponsorizărilor de la ISU Bacău. Vezi cum a schimbat tragedia de la "Colectiv" modul în care autorităţile privesc modul de finanţare a unui mecanism al statului şi cum au ajuns acestea peste noapte o problemă. Întreaga anchetă poate fi citită aici.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net