Șefii Jandarmeriei Române, Cătălin Sindile şi Sebastian Cucoş au primit vineri, de la Parchetul Înaltei Curți, calitatea de suspecți în dosarul privind violenţele de la protestul din 10 august din Piaţa Victoriei. Potrivit news.ro, aceeași încadrare juridică a primit-o și coordonatorul dispozitivului care a acționat la mitingul din 10 august din Piața Victoriei, maiorul Laurențiu Cazan,


Cătălin Sindile, actualul şef al Jandarmeriei Române a vnit primul la Parchet și la ieșire a declarat că i s-a adus la cunoştinţă că are calitatea de suspect, fiind acuzat de complicitate la abuz în serviciu şi complicitate la participaţie improprie la purtare abuzivă. După el, treptele Parchetului au fost urcate de Sebastian Cucoş, prim-adjunctul Jandarmeriei Române, care se afla la comanda instituţiei în 10 august şi care a fost anunţat, de asemenea, că are calitatea de suspect, pentru aceleaşi infracţiuni.

Cucoș a fost nevoit să treacă printre aproximativ 30 de manifestanți care scandau"La puşcărie","Demisia","Criminalule".

Potrivit unor surse judiciare citate de digi24.ro, la Parchetul Înaltei Curți ar urma să se prezinte vineri şi comisarul-şef de poliţie Mihai Dan Chirică, secretar de stat pentru relaţia cu prefecţii din Ministerul Afacerilor Interne.

foto_inquam_photos_liviu_florin_albei_2.jpeg

Șeful Jandarmeriei, Cătălin Sindile, este acuzat de abuz în serviciu și complicitate la purtare abuzică

Procurorii militari au deschis un dosar penal în legătură cu modul în care au intervenit jandarmii în timpul protestului din 10 august. Parchetul General anunţa la începutul acestei luni că la Secţia Parchetelor Militare au fost depuse 770 de plângeri penale de către persoane care au avut de suferit în urma intervenţiei jandarmilor. În acest dosar au fost audiaţi până acum, conform news.ro, mai mulți demnitari printre care, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, primarul general, Gabriela Firea, prefectul Speranţa Cliseru, şefi ai Jandarmeriei şi secretari de stat din MInisterul Afacerilor Interne, viceprimarul Aurel Bădulescu, dar şi liderul PSD, Liviu Dragnea, după ce a afirmat că în 10 august s-a încercat o lovitură de stat. 
 
 
Loading...