Horia Georgescu, reținut de DNA pentru 24 de ore sub acuzația de abuz în serviciu, și-a dat demisia de la conducerea ANI, luni seară. Fostul șef al Agenției de Integritate află azi dacă judecătorii vor dispune arestarea sa.


Horia Georgescu și-a dat demisia luni seară, pentru a nu aduce prejudicii de imagine instituției pe care a condus-o, a anunțat în această dimineață avocatul acestuia, Eliza Ene Corbeanu. Fostul președinte al Agenției Naționale de Integritate așteaptă decizia judecătorilor, care azi vor dispune arestarea sau eliberarea sa, în dosarul în care e acuzat de abuz în serviciu. Acuzația se referă la retrocedarea unor terenuri supraevaluate, pe vremea când Georgescu era membru al Comisiei Centrale pentru stabilirea Despăgubirilor, din cadrul Autorității Naționale pentru Restituirea Proprietăților (ANRP).

Procurorii arată în rechizitoriu că terenurile au fost supraevaluate cu 75 de milioane de euro, ceea ce a dus la prejudicierea statului și la obținerea de despăgubiri umflate de titularii drepturilor de proprietate.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: