Șeful DIICOT: ”Modificarea va afecta dosarele de terorism, trafic de droguri și mare violenţă”

Ultima actualizare:

    Daniel Hodorniceanu nu este de acord cu modificările aduse Codului penal
Daniel Hodorniceanu nu este de acord cu modificările aduse Codului penal

Nici procurorul-șef al DIICOT, Daniel Horodniceanu, nu s-a arătat mulțumit de modificarea Copdului penal. El a arătat că prevederea conform căreia denunţul este valabil doar şase luni de la comiterea faptei sesizate, va afecta dosarele de terorism, de trafic de droguri, precum şi pe cele de mare violenţă.

"DIICOT este afectat foarte tare de denunţ, mult mai tare decât celelalte Parchete pentru că în dosarele de competenţa DIICOT-ului, şi aici mă refer în special la dosarele de trafic de droguri şi la dosarele de mare violenţă, denunţul este un element foarte important pentru noi”, a afirmat Hordoniceanu la Europa FM.

Întrebat dacă vor fi afectate şi dosarele de terorism, şeful DIICOT a răspuns: "Da, denunţul nu ar putea fi folosit". Conducerea DIICOT se întruneşte miercuri pentru a analiza efectele modificărilor decise de Guvern.

Guvernul a aprobat, aseară, prin Ordonanţă de Urgenţă, mai multe modificări ale Codului Penal şi ale Codului de Procedură Penală.

Ele se referă la definirea şi pedepsirea abuzului în serviciu, stabilind şi un prag minim de 200.000 de lei de la care acesta este faptă penală, lărgesc categoria persoanelor care ies de sub incidenţa prevederilor referitoare la favorizarea infractorului şi stabilesc că denunţul este valabil doar dacă este făcut în termen de şase luni de la comiterea faptei.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net