Şeful DSP Iaşi spune că nu mai există locuri în spitale pentru bolnavii COVID. „Nu avem unde să-i punem. Stau în ambulanțe”

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click
Foto: Arhivă Click

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică din Iaşi, Vasile Cepoi, susţine că în spitalele ieşene nu mai sunt locuri nici măcar pentru pacienţii COVID care nu au nevoie de oxigen, în timp ce bolnavii care necesită internare la ATI stau în ambulanţe în curtea spitalelor până apare un loc liber.

Şeful DSP Iaşi, Vasile Cepoi, a declarat, joi, că spitalele ieşene alocate bolnavilor COVID sunt pline şi că nu mai există locuri libere nici măcar pentru pacienţii care nu prezintă forme severe ale bolii.

„Problema este că dacă vine vreo urgență a unui pacient care este vaccinat şi a respectat regulile, nu putem să-l tratăm pentru că cel care nu a respectat regulile a ocupat locul”, a transmis Vasile Cepoi, directorul DSP Iaşi.

Pacienții așteaptă cu orele în ambulanță în fața spitalelor pentru a fi transferați în unitățile medicale, însă nu mai sunt locuri, mai transmite directorul DSP. „Nu mai avem locuri nici pentru persoanele care nu au nevoie de oxigen. Persoanele simptomatice, care nu au nevoie de oxigen, nu mai au loc în spital.

Am discutat cu Spitalul CFR, cu Spitalul de Recuperare, cu Spitalul de Boli Infecţioase, să vedem, să evalueze care din care cazuri ar putea fi externate, ca să mai putem primi din Unitatea de Primiri Urgențe, care este plină. Nu mai ştiu câte zeci sunt acolo”, a declarat Vasile Cepoi.

„La Spitalul de Boli Infecţioase mai sunt 5 ambulanțe cu pacienţi care mai au nevoie de oxigen, nu avem niciun loc. Nu avem unde să-i punem. Stau în continuare în ambulanțe până când o să reuşim să facem loc în altă parte. Azi noapte, la ora 2.30, erau 7 ambulanțe în curtea Spitalului de Boli Infecţioase”, a mai spus Vasile Cepoi, directorul DSP Iași.

„Incidența a crescut foarte mult, peste 800 de cazuri noi pe zi. Numărul de pacienţi simptomatici care solicită testările depăşeşte peste 600 de cazuri pe zi. Noi avem 17 echipe care sprijină Serviciul de Ambulanţă să recolteze. Cu toate acestea, nu reuşim să recoltăm într-o zi de la toate cazurile, ei fiind dispersaţi în tot judeţul”, a mai declarat acesta.

Până joi, în judeţul Iaşi s-au înregistrat 52.305 cazuri de COVID. În ultimele 24 de ore au fost confirmate pozitiv 856 de persoane, ceea ce reprezintă un record pentru judeţul iaşi de la debutul pandemiei.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net