Șeful Poliţiei Prahova, cercetat pentru luare de mită, a fost trimis să lucreze în „zona de suport administrativ”

Ultima actualizare:

    Seful Poliţiei Prahova, cercetat pentru luare de mită  Citeste mai mult: adev.ro/qvyxymSursă foto: Arhivă personală
Seful Poliţiei Prahova, cercetat pentru luare de mită Citeste mai mult: adev.ro/qvyxymSursă foto: Arhivă personală

Comisarul şef Marian Iorga, comandantul Poliţiei Prahova până joi 8 iulie, a fost suspendat din funcţie, dat fiind calitatea de inculpat într-un dosar de corupţie în care este acuzat de către procurorii DNA de luare de mită.

Conform procedurilor, ofiţerul a fost pus la dispoziţia Inspectoratului General al Poliţiei Române. Acesta îşi va continua activitatea, potrivit unui comunicat remis presei de MAI, ”în zona de suport administrativ”.

Fiind cercetat într-o cauză penală, Marian Iorga nu mai are dreptul să lucreze în zona operativă şi nici să ocupe o funcţie de conducere. Cel care va ocupa funcția deținută până pe 8 iulie de Marian Iorga va fi comisarul şef Ginel Preda, informează Adevărul.

Potrivit unui comunicat al DNA, la data de 8 iulie, procurorii au început urmărirea penală faţă de Marian Iorga, fost inspector şef al IPJ Călăraşi, pentru comiterea infracţiunii de luare de mită. 

“În funcţia de inspector şef al I.P.J. Călăraşi, la data de 29 aprilie 2017, ar fi primit un ceas de lux, în valoare de 4.350 lei, de la o persoană (suspect în cauză), în legătură cu îndeplinirea unui act ce intră în atribuţiile sale de serviciu, respectiv, cu soluţionarea favorabilă a unei sesizări pe care persoana o formulase anterior”, se arată în comunicat. 

Marian Iorga are interdicția de a părăsi ţara şi de a comunica, direct sau indirect, pe vreo cale, cu anumite persoane menţionate în ordonanţă. 

Citește mai multe despre acest subiect accesând Adevărul 

image
image
image
image
image
image
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net