Şeful Poliţiei Române vrea anchetă la Timiș după prinderea lui Marcel Lepa

Ultima actualizare:

    Bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins de câţiva tineriFoto: Arhivă Click
Bărbatul a încercat să fugă, dar a fost prins de câţiva tineriFoto: Arhivă Click

Şeful Poliţiei Române, Ioan Buda, a cerut o anchetă pentru modul în care au acţionat poliţişti din Timiş pentru prinderea lui Ionel Marcel Lepa, bărbatul care a împuşcat mortal un poliţist, la Recaş. Chestorul a precizat că ”intervenţia a fost deficitară şi defectuoasă”. Pe de altă parte prinderea criminalului a fost meritul structurilor din cadrul MAI.

Chestorul Ioan Buda a mers luni seara la Timiș pentru a urmări îndeaproape operaţiunea de capturare a lui Ionel Marcel Lepa. La o zi după ce criminalul a fost prins, șeful IGPR, a transmis că a dispus anchetă la Inspefctoratul de Poliție Timiș.

“Trebuie să mergem pe două chestiuni care sunt principale. Prima parte a acţiunii care ţine de modul în care au acţionat colegii noştri şi până în momentul în care a fost împuşcat colegul nostru şi cea de-a doua parte de la împuşcătura colegului nostru şi până la reţinerea acestui criminal. Dacă în prima parte am spus că acţiunea poliţiştilor de la Inspectoratul de Poliţie Timiş a fost deficitară şi defectuoasă, înseamnă că ştiu de ce am spus chestiunea asta. Şi am dispus acolo o anchetă, ancheta este în curs, vă voi da toate detaliile la finalizarea anchetei”, a declarat Ioan Buda, conform news.ro.

Însă chestorul este de părere că în acţiunea de prindere a criminalului meritul revine tuturor structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

“A doua parte, după împuşcarea colegului nostru şi activităţile de reţinere a criminalului, sunt măsuri poliţieneşti care s-au dispus şi meritul este al Poliţiei Române şi nu numai, a tuturor structurilor din Ministerului Afacerilor Interne”, a mai spus şeful Poliţiei Române.

Ioan Buda a explicat că acțiunea pentru prinderea fiecărui infractor urmărit general trebuie pregătită într-un anumit fel.

“Zilnic, avem în jur de 17-18 până la 20 de urmăriţi general care sunt reţinuţi. De la începutul anului până în prezent au fost reţinuţi 3.800 de urmăriţi general. Pentru fiecare urmărit general şi pentru fiecare acţiune trebuie să o pregătim într-un anumit fel. Pregătirea constă în profilul acelui urmărit general şi a modului de acţiune.  (…) La acest lucru trebuia să gândească colegii mei, să studieze profilul urmăritului general şi, în funcţie de profilul urmăritului genera,  au stabilit locaţia şi trebuiau să intervină conform procedurilor”, a afirmat Ioan Buda.

Poliţistul Cristian Amariei (43 de ani) din judeţul Timiş, a fost împuşcat mortal, duminică, în timp ce încerca să îl captureze pe Ionel Marcel Lepa, urmărit naţional şi internaţional pentru tâlhărie.

Criminalul a fost prins la 7 kilometri de locul faptei

Lepa a fost prins marţi dimineață, în jurul orei 4.45, în casa bunicii unui prieten de-al său din localitatea Remetea Mare. Asupra sa a fost găsită și arma pe care a folosit-o să tragă în poliție.

Ionel Marcel Lepa se află în prezent, sub pază, la Spitalul de Urgență de la Timișoara, unde se reface după operația suferită imediat după capturare. Medicii i-au scos două gloanțe din corp.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus efectuarea urmăririi faţă de suspectul Lepa Ionel Marcel sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj (în varianta omorului calificat comis asupra unui poliţist aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu), nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, toate aflându-se în concurs real şi în stare de recidivă postcondamnatorie, au anunţat reprezentanţii instituţiei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net