Şeful Poliţiei Rutiere, cercetat prealabil în cazul ofiţerului prins cu permis de conducere fals

Ultima actualizare:

    Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere. (Foto: Marian Iliescu/Adevărul)
Lucian Diniţă, şeful Poliţiei Rutiere. (Foto: Marian Iliescu/Adevărul)

Şeful Poliţiei Rutiere, Lucian Diniţă, şi trei subalterni ai acestuia cu funcţii de conducere sunt cercetaţi prealabil, din dispoziţia şefului Poliţiei Române, Petre Tobă, în contextul cazului ofiţerului cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals, au declarat surse judiciare.

Cei trei subalterni ai lui Diniţă sunt adjunctul acestuia, Costin Tătuc, şeful Poliţiei Autostrăzi, Carol Vârnă, şi Paul Toma, tot de la Direcţia Rutieră din Poliţia Română.

"Inspectorul general (Pere Tobă - n.r.) a dispus declanşarea procedurii de cercetare prealabilă faţă de patru ofiţeri cu funcţii de conducere din cadrul Direcţiei Rutiere, în vederea stabilirii existenţei sau inexistenţei abaterilor disciplinare de: comportarea necorespunzătoare, în serviciu, familie sau în societate, care aduce atingere onoarei, probitătii profesionale a poliţistului sau prestigiului instituţiei, faţă de un ofiţer de poliţie, precum şi a celei de neglijenţă manifestată în îndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau a dispoziţiilor primite de la şefii ierarhici sau de la autorităţile anume abilitate de lege, faţă de toţi patru", precizează Poliţia Română.

Pe de altă parte, şeful Poliţiei Române a dispus sesizarea unităţii de parchet competente, la finalizarea tuturor verificărilor efectuate de Direcţia Control Intern din IGPR, referitoare la un ofiţer din cadrul Direcţiei Rutiere care a condus fără permis, întrucât au fost identificate indicii cu privire la fapte de natură penală privind încadrarea şi promovarea acestuia în structurile Poliţiei Române.

Instituţia reaminteşte, în acelaşi context, că Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost sesizat, la la 1 aprilie, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi conducere fără permis.

"Totodată, precizăm faptul că din verificări, s-a stabilit că ofiţerul în cauză nu a participat în calitate de conducător auto la nicio misiune de însoţire a coloanelor oficiale", mai precizează Poliţia Română.

Augustin Căpâlnaş, ofiţerul de la Direcţia Poliţiei Rutiere cercetat penal după ce a fost prins cu permis de conducere fals, a absolvit Teologia, fiind arhidiacon, apoi şofer de arhiepiscop, iar ulterior a devenit poliţist şi purtător de cuvânt la Şcoala de Poliţie din Cluj-Napoca şi IPJ Alba.

image
image
image
image
image
image
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
controlor tren jpg
postas greva jpg
Paine mucegaita jpg
autostrada soarelui radio constanta 1 jpeg
Captură de ecran din 2024 03 27 la 23 11 52 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net