Șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă, face lumină în cazul lui Ilie Năstase. Omul legii a explicat într-o conferință de presă cum au decurs opririle în trafic. A dezvăluit fapul că acesta a fugit cu mașina, iar polițiștii au plecat în urmărirea lui.


Ilie Năstase (71 de ani) îi acuză pe polițiști de faptul că a fost agresat, că a fost aruncat la pământ și încătușat. Ba chiar, s-a dus la Spitalul Floreasca ca să-și scoată un certificat medical, pentru că ar avea răni pe spate.

Șeful Brigăzii Rutiere, Victor Gîlceavă, a ieșit într-o declarație de presă și a explicat ce s-a întâmplat cu adevărat.

 El a precizat că la ora 4.45 fostul tenismen a fost tras pe dreapta pentru un control de rutină, a oprit inițial la semnalul agenților de poliție, a refuzat să se legitimeze și a plecat fără acceptul acestora.

”A fost blocat după 200 de metri”

„Conducătorul auto a oprit inițial, după care în urma unor discuții sumare cu agentul de poliție s-a pus în mișcare fără acceptul acestuia. A fugit cu mașina, iar agenții  au plecat în urmărirea lui. După 200 de metri a fost blocat. Fiind oprit, i s-a cerut să se legitimeze și, întrucât emana vapori de alcool, i s-a cerut să se supună testului. A devenit agresiv, manifestând o atitudine neprincipială. Conform legii a fost necesară încătușarea acestuia. Întrucât a refuzat să se supună testării, a fost condus la IML de șase polițiști, dintre care unul este ofițer, unde a dorit să se supună unei astfel de testări”, a declarat șeful Poliției Rutiere, Victor Gîlceavă.

S-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,55 în aerul pur expirat, astfel că i s-a întocmit dosare penal și  afost amendat cu 1.000 de lei pentru tulburarea liniștii și oridinii publice.

Incidentul a fost filmat

Șeful Brigăzii Rutiere a declarat că există imagini de la eveniment, că polițiștii au acționat legal și că acestea constituie probă la dosar.

După șase ore de la incident, Ilie Năstase a avut din nou de-a face cu oamenii legii. Fostul sporiv a fost prins pe Bd. Ștefan cel Mare în timp ce conducea scuterul.

”Nu avea permis de conducere și nici dovadă, dar nici permis special pentru scuter. A tăiat linia dublă continuă, moment în care a fost surpins de echipajul aflat în intersecție. A fost amendat cu 1.305 lei și i s-a întocmit un nou dosar penal”, a explicat Victor Gîlceavă.

Cele două dosare se află pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

 

 
 
Loading...