Șeful Raiffeisen, reacție după ce Dragnea i-a spus că nu trebuia să se afle printre protestatari: «Am fost acolo pentru că îmi pasă»

Ultima actualizare:

    Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank RomaniaFoto: Mediafax
Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank RomaniaFoto: Mediafax

Steven van Groningen, președinte al Raiffeisen Bank și al Consiliului Investitorilor Străini din România, a reacționat pe Facebook, după ce Liviu Dragnea a declarat că i s-a părut „mai mult decât incorect” faptul căa cesta a participat la protetele din Piața Victoriei.

Într-un mesaj publicat pe Facebook și pe blogul său, Steven van Groningen a explicat de ce s-a aflat acolo și de ce are dreptul să ia parte la proteste. 

„Marțea trecută, seara, mă sună unul dintre copiii mei:  «Tată! Ai auzit?»  Și îmi povestește de ordonanțe. «Mergem în piață. Veniți și voi?» Era târziu și am lăsat copiii să se ducă singuri. Miercuri am înțeles mai bine despre ce este vorba. Aveam 30 de musafiri acasă, dintre care mulți s-au grăbit să ajungă în piață. Era târziu când am ajuns și noi, iar în partea opusă pieței erau deja incidente pe care forțele de ordine încercau să le aplaneze. Așa că nu am stat mult. Totuși am rămas impresionat de ce am văzut și ne-am dus în continuare în fiecare seară, cu familia. 

Prezența mea acolo este o ecizie personală. Înainte de a fi președinte de bancă sunt tată și îmi pasă de viitorul copiilor mei și al țării în care locuiesc. Nu cred că din acest punct de vedere există vreo diferență față de cei cu care m-am întâlnit acolo-clienți, prieteni, parteneri de afaceri, antreprenori, sportivi, încă o campioană olimpică, angajați. La fel ca în cazul lor, dorința mea pentru un viitor mai bun pentru copiii mei, este total legitimă. Înțeleg că faptul că îmi pasă de ceea ce se întâmplă în România, țara unde am locuit 20 de ani și care pentru mine este acasă, îi deranjează pe unii. Am văzut reacții de indignare de la politicieni, declarații că «nu este corect» să mă aflu acolo.”

Steven van Groningen: „Îmi pasă de viitorul acestor oameni”


    Steven Van Groningen, fotografiat alătur de cei 300.000 de protestatari din Piața Victoriei, duminică (5 februarie)Foto: Mediafax
Steven Van Groningen, fotografiat alătur de cei 300.000 de protestatari din Piața Victoriei, duminică (5 februarie)Foto: Mediafax

Reacția lui Steven van Groningen vine după ce președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat duminică seară (5 februarie), în timp ce 600.000 de oameni protestau în stradă, că i s-a părut „mai mult decât incorect că președintele unei bănci străine, un cetățean străin, să protesteze împotriva Guvernului. Norma că este supărat pentru Legea dării în plată sau pentru alte lucruri pe care noi le-am făcut pentru români”.

Șeful Raiffaisen a mai avut un mesaj pentru oamenii din politică: „Da, sunt şi preşedinte de bancă. În acest rol, îmi pasă de cele 5.500 familii de români care depind de salariul de la bancă, îmi pasă de viitorul lor, dar şi de cele 2 milioane de clienţi care ne-au încredinţat economiile lor şi de cele 30.000 de companii finanţate de bancă.

Politicienii nu ar trebui să fie surprinşi de poziţia mea. De cel puţin 10 ani am acelaşi discurs. (...)Îmi pasă. De aceea am fost în piaţă. Era de aşteptat că unii vor exploata prezenţa mea într-un mod total previzibil. Este un risc pe care mi-l asum”.

Steven van Groningen este de 20 de ani în România și are doi copii cu soția româncă

Steven van Groningen, cetăţean olandez, este căsătorit cu campioana olimpică la canotaj Valeria Răcilă, împreună cu care are doi copii. Este, din 2002, preşedintele Raiffeisen România. Acesta este vicepreşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor (din 2004), membru fondator şi (din 2010) membru al Consiliului de Administraţie al Institutului Aspen România, preşedinte (din 2011) al Consiliului Investitorilor Străini, potrivit digi24.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net