Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a prelungit cu 30 de zile mandatul de arestare preventivă pentru Dan Şova, din 3 ianuarie până în 1 februarie 2016. Decizia poate fi contestată.


Are patru dosare în care este acuzat de fapte grave de corupție. Senatorul Dan Șova ar putea ajunge din nou după gratii pentru că Înalta Curte de Casație și Justiție a prelungit mandatul de arestare preventivă cu 30 de zile, din 3 ianuarie, până în 1 februarie 2016. Senatorul PSD poate face contestaţie, tot la instanța supremă.

Senatul a avizat în 3 decembrie cererea DNA privind reţinerea şi arestarea preventivă a lui Dan Şova, iar în aceeaşi zi senatorul a fost reţinut pentru 24 de ore. În 4 decembrie, instanţa supremă a decis plasarea lui Dan Şova în arest la domiciliu, iar zece zile mai târziu, acesta a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, până în 2 ianuarie 2016, în urma admiterii contestaţiei procurorilor.

În noul dosar, senatorul Dan Şova este acuzat că a luat mită 100.000 de euro pentru a asigura încheierea unui contract între CET Govora şi o firmă de avocatură. Tot de fapte grave este acuzat și în dosarul ”Turceni – Rovinari”.

Loading...
Citeste tot despre: