Senatorul Vergil Chițac, mesaj după ce a aflat că are coronavirus: „Boala poate lovi când nu te aștepți”

Ultima actualizare:

    Senatorul PNL Vergil Chițac a făcut primele declarații desre infectarea sa cu coronavirus
Senatorul PNL Vergil Chițac a făcut primele declarații desre infectarea sa cu coronavirus

Senatorul Vergil Chițac a băgat spaima în toți oamenii de stat ai României! Acesta a fost depistat astăzi, 13 martie, cu coronavirus. Imediat după aflarea veștii, politicianul PNL a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Boala poate lovi când nu te aștepți”.

Vineri, după ce a apărut știrea că senatorul Vergil Chițac, 57 de ani, a fost testat pozitiv cu coronavirus, iar Guvernul și Biroul Permanent Național al PNL au anunțat că intră în autoizolare, parlamentarul a postat un mesaj în care spune că este „mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente”.

”Din păcate, starea de rău pe care am acuzat-o în ultimele zile s-a dovedit a fi cauzată de Coronavirus COVID-19. Voi urma întocmai procedurile Direcției de Sănătate Publică și am încredere că totul se va rezolva cu bine. Sunt extrem de mâhnit că eu, soția mea și atâția alți oameni din România și din lume trecem prin astfel de momente. E o încercare pentru toată planeta. Mă impresionează mesajele și încurajările care nu se mai opresc. Vă mulțumesc și vă doresc din suflet să fiți sănătoși și să aveți mare grijă de voi, pentru că boala poate lovi când nu te aștepți”, a scris pe Facebook senatorul Vergil Chițac.

Senatorul Vergil Chițac a fost plecat la o reuniune NATO

Ieri, 12 martie, Vergil Chițac postase pe contul său de socializare un mesaj în care recunoaștea că s-a simțit răcit după ce s-a întors de la o reuniune internațională a NATO și în care s-a arătat iritat de faptul că mulți credeau că este infectat.

 „Constat că s-a creat o adevărată isterie în plan social vizavi de o așa zisă infectare a mea cu Coronavirus. Informația vine exact pe fondul votului din Parlament de astăzi, pentru învestirea Guvernului Cîțu. Este adevărat că ieri am anunțat că nu pot participa la vot pentru că sufăr de o răceală și voi rămâne acasă. Totuși, nu știu în ce context colegii din Parlament au tras de la sine concluzia că sunt suspect de Coronavirus și au făcut public acest lucru. Menționez că sunt sub medicație de două zile și nu am simptome de Coronavirus. Totuși, pentru a înlătura orice suspiciune, am solicitat efectuarea unui test și vă voi ține la curent.”

Soția și fiul senatorului Vergil Chițac au coronavirus

Potrivit Grupului de Comunicare Strategică, senatorul PNL Vergil Chițac nu este singurul infectat cu coronavirus. El și-a îmbolnăvit și familia: pe soția sa, în vârstă de 56 de ani, dar și pe fiul său, de 34 de ani. Cu toții locuiesc în Constanța. Tot aici a mai fost depistat astăzi cu COVID-19 un alt bărbat de 56 de ani, care este asistent social.

Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților, a spus că toți parlamentarii vor fi testați.

Miniștrii, premierul, președintele statului, dar și jurnaliștii care au intercaționat cu oamenii de stat li se vor lua probe din nas și gât.

De altfel, primului-ministru interimar Ludivic Orban i s-a făcut testul în urmă cu 60 de minute și va afla rezultatul în orele următoare. 

Cine este senatorul Vergil Chițac

Înainte să intre în politică, Vergil Chițac a fost ofițer în marină, iar până la începutul anului 2016 a fost rectorul Academiei Navale ”Mircea cel Bătrân”.

S-a retras din Marină cu rang de amiral și de patru ani a intrat în politică. S-a înscris în PNL și a candidat la funcția de primar al Constanței la alegerile locale din 2016, fără a fi ales.

În decembrie 2016, a fost primul ales pe lista de Senat și așa a ajuns în Parlament.  

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cai insangerati prin Londra FOTo Twitter FlashFeed jpeg
image
image
image
image
image
image
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
Becali canta biserica jpg
green 1710328 1280 jpg
2019 07 07 7 dimitrie bolintineanu 1819 1872 54597 jpg
cel mai mic robot lume guinness png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net