Sentință aspră în cazul directoarei de spital din Piatra Neamț, ucisă la serviciu de soțul său. Criminalul a primit 24 de ani de închisoare

Ultima actualizare:

    Anca Daniela Patriche se temea de soțul violent și intentase divorțFoto: adevarul.ro
Anca Daniela Patriche se temea de soțul violent și intentase divorțFoto: adevarul.ro

În loc să se bucure de reușita profesională a soției, ajunsă director de îngrijiri medicale în Spitalul Județean Neamț, un bărbat a omorât-o cu sânge rece, chiar în biroul acesteia. A dat vina pe invidie, și-a recunoscut fapta, iar acum suportă consecințele: sentința de 24 de ani de închisoare și sume uriașe de plată drept daune.

Sebastian Dumitru Patriche şi-a ucis soţia pe 10 ianuarie anul trecut, într-un birou din Spitalul Județean Neamț, acolo unde lucra Anca Daniela Patriche (49 ani). A înjunghiat-o cu atâta înverșunare, încât nu a avut nici o șansă de supraviețuire. Deși se afla în spital, medicii nu au mai put-o salva pe colega lor, din cauză că din cele câteva lovituri aplicate cu un cuţit ce avea lama de 25 de centimetri, una a secţionat vena jugulară şi carotida, scrie adevarul.ro. După crimă, bărbatiul s-a așezat pe o bancă în curtea instituției și a așteptat venirea polițiștilor. Nu i-a putut fi luată o declaraţie complete imediat, deoarece era afectat psihic, stare în care a intrat în momentul când a realizat consecinţele faptei. A fost reaudiat câteva zile mai târziu, exact când soţia îi era înmormântată. Din depoziţiile lui Dumitru Patriche (50 ani) a rezultat fără echivoc premeditarea omorului şi mobilul. 


    Bărbatul și-a omorât soția într-un birou din Spitalul Județean Neamț  Foto: stiripiatraneamt.ro
Bărbatul și-a omorât soția într-un birou din Spitalul Județean Neamț Foto: stiripiatraneamt.ro

Invidios pe soția realizată profesional   

Acuzatul a declarat că era invidios pe faptul că soţia se realizase profesional, obţinând pe 8 ianuarie funcţia de director medical şi era profesor la Şcoala Postliceală Sanitară din Piatra Neamţ. Alt motiv al infracţiunii a fost şi divorţul intentat de soţie, în toamna anului trecut, din cauza firii violente a bărbatului. Cu câteva luni înainte de crimă, victima plecase de acasă şi se mutase cu chirie în oraş. Cert este că se temea de el, pentru că a apelat la ajutorul unor elevi de la şcoala postliceală sanitară unde preda, rugându-i să o însoţească la cumpărături, în drum spre cursuri sau serviciu. Criminalușl și-a recunoscut fapta, iar la prima audiere a precizat că îşi iubea soţia, femeia cu care convieţuise 27 de ani şi cu care avea un copil, student acum.   

Daune morale și materiale uriașe   

Magistraţii de la Tribunalul Neamţ au hotărât ca Dumitru Sebastian Patriche, care a fost judecat pentru săvârşirea infracţiunii de omor calificat, cu circumstanţa agravantă a premeditării, să execute 24 de ani de închisoare. Făptaşul a mai fost obligat să achite fiului, student, 10.000 de lei cu titlu de daune materiale, şi 375.000 de euro daune morale. Mamei victimei, Patriche trebuie să îi plătească suma de 10.000 de lei şi 187.500, care reprezintă tot daune materiale, respectiv morale.     

Criminalul, paracliser şi pălimar la biserică   

Până prin octombrie 2019, când s-a angajat ca agent de la pază la un magazin, Patriche fusese slujitor voluntar la biserica „Întâmpinarea Domnului“ din Piatra Neamţ. Era paracliser şi pălimar, ajutând la diverse acţiuni. Preotul Ciprian Muraru nu-l credea capabil să ucidă, mai degrabă se temea că ar fi fost în stare să se sinucidă. Aceeaşi temere o împărtăşea şi tatăl făptaşului, după cum a afirmat procurorul Olteanu: „Tatăl lui a susţinut că se aştepta ca el să facă un gest necugetat, dar împotriva lui, nu a soţiei“. 

Citește și: 

Directoare de îngrijiri medicale, ucisă în Spitalul de Urgență Neamț. Criminalul ar fi soțul femeii

S-a dus să-şi felicite soţia pentru noua funcţie cu un cuţit în sacoşă

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net