Mâncare decentă, într-un spital de stat din România. Pare greu de crezut, dar se întâmplă la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău. E adevărat, meritul nu aparţine nici Statului român, nici spitalului, nici Ministerului Sănătăţii, ci unei companii multinaţionale care a finanţat dotarea spitalului.


Mâncarea pacienţilor este adusă cu ajutorul unor cărucioare speciale în nişte truse, în care bolurile cu mâncare sunt închise etanş şi ermetic.

Racz Tunde – Beata, (29 de ani), pacientă bolnavă de ulcer gastric

Pe lângă faptul că se evită contaminarea mâncării pe traseul de la bucătărie la patul pacientului, bucatele se şi păstrează calde, pentru că materialul din care este făcută trusa permite menţinerea aproape neschimbată a temperaturii timp de o oră. Cele 600 de truse termoizolante, dar şi celelalte dotări au costat peste 700.000 de lei, dar a meritat fiecare bănuţ.

CLIIMA20130320_0101_1.jpg

De ieri, chiar şi angajatelor din spital le este drag să servească masa (FOTOGRAFII: Olimpia Man)

Cel puţin asta spun pacienţii, care se declară foarte mulţumiţi.

"Mâncarea este tot t­impul proaspătă, gustoasă şi caldă. E gustul acela de mâncare proaspăt gătită, chiar şi dacă este de regim"
Racz Tunde - Beata, (29 de ani),  pacientă bolnavă de ulcer gastric  "

Bolnavii din Făgăraş, hrăniţi din găleţi, ca animalele

La spitalul din Făgăraş, imaginile sunt revoltătoare. Când se apropie ora mesei, iar angajatele vin cu mâncarea în saloane, pacienţilor le dispare apetitul. Ei primesc hrana direct din găleţi de plastic şi din polonice vechi de ani de zile, cu smalţul sărit. Mai grav este că directorul medical al spitalului nu vede nici o problemă în această practică. El a spus, în urmă cu o lună, atunci când au apărut imaginile în presă, că va înlocui găleţile.

 
 
Loading...