Sexy ambasadoarea Ioana Bivolaru. La 24 de ani făcea parte din echipa care a negociat aderarea României la UE

Ultima actualizare:

    Ioana Bivolaru este ambasadorul României în Portugalia
Ioana Bivolaru este ambasadorul României în Portugalia

Este blondă, are un surâs fermecător și pare a fi și un bun diplomat de carieră. Ioana Bivolaru este ambasadoarea României în Portugalia. La 24 de ani făcea parte din echipa care a negociat aderarea țării noastre la UE.

A fost născută să fie lider! Vorbește fluent engleză, franceză și italiană, iar la vârsta la care alții abia terminau facultatea și încercau să-și găsească o slujbă, Ioana Bivolaru făcea istorie.

Avea doar 24 de ani când s-a aflat în echipa de negociere a României la UE. Se întâmpla între anii 2001-2004, când, din poziția de membru al Delegaţiei Naţionale pentru Negocierea Aderării României la UE, a participat la pregătirea şi coordonarea negocierilor de aderare. 

Ambasadoarea Ioana Bivolaru, la un eveniment pentru promovarea României
Ambasadoarea Ioana Bivolaru, la un eveniment pentru promovarea României

În perioada 2005- 2006, a fost membru al echipei care a pregătit Tratatul de Aderare a României la UE. Și-a desfăşurat activitatea ca diplomat responsabil de Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi negocierile de aderare a României la UE la Ambasadele României din Roma (2003), Haga (2004) şi Helsinki (2006).

Din 24 iunie 2016, preşedintele Klaus Iohannis a considerat că Ioana, care acum are 43 de ani, este pregătită să fie ambasadoare și a numit-o în funcție.

Ea reprezintă țara noastră în Portugalia și se numără printre cele 21 de femei care conduc astăzi o ambasadă a României.

Ambasadoarea Ioana Bivolaru: ”Am avut o mare șansă ca tânăr diplomat român”

”Mi-am dorit dintotdeauna să cunosc cultura, oamenii și obiceiurile altor țări, iar studiile și profesia mi-au dat ocazia să cunosc oameni și locuri la care cu greu aș fi ajuns altfel. În anii liceului au fost Italia și pasiunea pentru limba italiană, pe care am studiat-o la Liceul „Dante Alighieri. Au urmat o licenţă în comunicare socială la Universitatea Bucureşti, masterul în studii administrative şi politici europene la Colegiul Europei din Bruges, Belgia, şi diploma de studii postuniversitare în relaţii internaţionale şi integrare europeană la SNSPA. Consider că am avut o mare șansă ca tânăr diplomat român. La 24 de ani, după absolvirea masterului de la Colegiul Europei din Belgia, am fost aleasă să fac parte din echipa care a negociat aderarea României la Uniunea Europeană. Faptul că am fost martora unor sofisticate negocieri și eforturi diplomatice m-a maturizat și a fost cea mai bună practică. Nu cred că mai este un domeniu preponderent masculin, importante sunt pregătirea, profesionalismul şi experiența, indiferent dacă ești bărbat sau femeie. Un sfert din misiunile noastre diplomatice sunt conduse de femei”, a declarat Ioana Bivolaru, pentru revista Elle, în 2018.

Ioana Bivolaru, alături de alți români care au promovat țara și portul tradițional, în cadrul evenimentului ”Bazarul Diplomatic”
Ioana Bivolaru, alături de alți români care au promovat țara și portul tradițional, în cadrul evenimentului ”Bazarul Diplomatic”

Frumoasa ambasadoare este de părere că diplomaţia este o carieră spectaculoasă, plină de experienţe care merită orice efort. Chiar și orele lungi de muncă, cu multe întâlniri, îi aduc satisfacții.

Ioana este căsptorită cu Bogdan Stănescu, fost consul general al României la Ankara  și director al Direcției Relații Consulare din cadrul MAE. România are deschise 124 de misiuni diplomatice, în întreaga lume.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net