Sfânta Maria şi blestemata arşiţă au blocat ţara

Ultima actualizare:

    Zeci de mii de oameni au stat şi zece ore la coadă pentru a ajunge în faţa icoanei Maicii DomnuluiFotografii: Tatiana Solomon
Zeci de mii de oameni au stat şi zece ore la coadă pentru a ajunge în faţa icoanei Maicii DomnuluiFotografii: Tatiana Solomon

Mai lung e, parcă, drumul acum la întors acasă. Sute de mii de români care n-au vrut să-şi serbeze Măriile din familie acasă au blestemat orele petrecute, zadarnic, în trafic. Iată cum a arătat acest sfârşit de săptămână pentru cei care n-au putut rezista tentaţiei de a pleca la drum.

Mânăstirea Nicula din satul cu acelaşi nume, judeţul Cluj, a fost şi în acest an polul rugăciunilor închinate Fecioarei. Peste 50.000 de români, statornici în credinţa lor, au stat ore întregi la cozi pentru a atinge icoana Maicii Domnului, de Sfânta Maria.

Cei mai mulţi dintre enoriaşi, persoane vârstnice, au ignorat inclusiv sfaturile meteorologilor şi medicilor de a nu sta sub cerul liber pe arşiţă. Peste 200 de credincioşi au leşinat, doar la Nicula, din cauza căldurii sau a muşcăturilor insectelor, tot mai agresive în zilele caniculare. Sărbătoarea de căpătâi a Ortodoxiei i-a găsit pe alţi 300.000 de români la plajă, în staţiunile de pe Litoral. Circa 10.000 dintre ei au fost la Constanţa să vadă spectacolul dedicat Zilei Marinei. A fost cel mai aglomerat weekend la mare, conform patronatelor din turism. Românii au luat cu asalt staţiunile de la Marea Neagră, ştiind că sezonul estival se apropie de final.

Cu toţii şi-au blestemat alegerea făcută, căci întoarcerea acasă a fost mai lungă decât aşteptarea la icoana sfântă de la Nicula. Ca să fenteze aglomeraţia de pe autostradă, unii turişti întorşi de pe Litoral au plecat spre casă de dimineaţă.

Avantajul lor s-a spulberat la Feteşti, la staţia de taxare, unde s-a produs aglomeraţie pe sute de metri. A fost haos şi pe DN39 Mangalia-Agigea, în dreptul staţiunii Eforie Sud, pentru cei care se chinuiau să ajungă pe A2 sau A4. Nici drumul de întoarcere al celor care au ales muntele ca destinaţie de weekend n-a fost mai plăcut, coloane de maşini înregistrându-se şi pe DN1 şi Autostrada Piteşti-Bucureşti.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net